İsviçreli bankaya kripto para işlemleri için yeşil ışık: Önemi ne?
İsviçreli bankaya kripto para işlemleri için yeşil ışık: Önemi ne?

İsviçreli düzenleyiciler, kripto para işlemlerinin çıkışını önlemek için bankalarla pazarlık yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa bir süre önce İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA), İsviçre Merkez Bankası ve diğer bazı yerel bankalarla kripto para birimlerinin mevcut durumunu nasıl iyileştirecekleri konusunda toplantılar düzenledi. Bu toplantı, konutlarını diğer ülkelere kaydıran birçok kripto şirkete bir cevap niteliği taşıyor.

İsviçreli düzenleyiciler, kripto işletmelerinin ülkeden ayrılmalarını önlemek için çabalarını artırıyorlar. Yerel yetkililere göre kripto para işlemleri başlangıçta az sayıda olmasına rağmen, yıllar içinde önemli ölçüde arttı ve ülkede büyük bir istihdam ve yenilik kaynağı oldu.

İsviçre “Kripto Vadisi”

İsviçre’nin ünlü kantonu Zug, son yıllarda kurulmuş olan 200-300 sanal para birimi nedeniyle “Kripto Vadisi” olarak da biliniyor. Buna ek olarak ülke yönetimi, Ekonomik Bakanı tarafından yapılan açıklamayla kripto para birimlerine desteğini açıkça ifade etti.

Bununla birlikte kaynaklar, henüz az sayıda bankanın kripto işletmeleriyle çalıştığını ifade ediyor. Bu durum, ülkede daha büyük projelerin yapılmasını zorlaştırıyor. Daha büyük bankalardan gelen desteğin yetersizliği nedeniyle, daha küçük bankalar, halihazırda karşı karşıya oldukları kriz sebebiyle kripto işletmelerine yardım etmekten kaçınıyorlar.

Raporlar ayrıca, kripto işletmeleri ile iş yapmaya devam eden bankaların, hizmetlerini almadan önce 2.500 $’a kadar olan ağır bir başlangıç ​​değerlendirme ücretini ödemek gibi sıkı şartlar altında olduklarını göstermektedir.

Sweetbridge vakfından David Henderson şöyle söyledi:

Bankalardan gelen uyarıcı bir cevap, kripto para birimlerindeki birçok projenin durdurulması veya kapatılmasıyla sonuçlandı.

İsviçre Bankacılık Derneği’nden bir açıklama yapıldı:

Şu anda bankalar, dolandırıcılık veya kara para aklama gibi risklere bağlı olarak, ICO’lara ve şifrelere belirli temas noktaları olan şirketler için iş hesapları açmakta tereddütlü.

Birkaç engele rağmen İsviçre bankaları, kripto para birimlerini kabul etmeye ve güvence altına almaya teşvik ediyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin