Rus yetkili Livadny
Rus yetkili Livadny: "FATF kripto dolaşımını kontrol altına almalı"

Rus yetkili Livadny: “FATF kripto dolaşımını kontrol altına almalı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları dünya çapında gündem olmaya devam ediyor. Özellikle düzenleyici kanadında yeni gelişmeler olmasına karşın henüz atılmış somut bir adım ile karşılaşmıyoruz. Bu konuda son gelişmelere baktığımızda ise Rusya Federasyonu Federal Mali İzleme Servisi Başkan Yardımcısı Pavel Livadny ’nin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kripto sirkülâsyonunu kontrol etmesi gerektiğini görüşü ön plana çıkıyor.

FATF kripto para ile ilgili düzenleme çalışmalarına devam ediyor

Rus hükümet yetkilisi basına verdiği demeçte, Mali Eylem Görev Gücü’ne (FATF) üye olan tüm devletlerin kripto para borsalarını, saklamalarını ve daha fazlasının kontrolü için FATF tavsiyelerine uymaları gerektiğini dile getirdi.

Paris merkezli olan FATF, 1989 yılında kara para aklama ve diğer yasadışı finansman biçimleriyle mücadele için standartların geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir hükümetler arası kuruluş olarak görevini sürdürüyor.

Ekim ayının başlarında, FATF, dijital para birimleri ve kripto ile ilgili faaliyetlerle ilgili işletmelere ilişkin standartlarında değişiklikler yaptığını duyurmuştu. FATF, güncellenmiş yönergelerinde, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının kara para aklama (AML) ve terörle mücadele finansmanı (CFT) düzenlemelerine tabi tutulmasının yanı sıra durum tespiti uygunluğu için kayıt altına alınması ve izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Pavel Livadny, Kripto sirkülâsyonunu yönetme konusunda istekli

Rus haber ajansı Izvestia’ya konuşan, Rusya Federasyonu’nun Federal Mali İzleme Servisi (Rosfinmonitoring) başkan yardımcısı Pavel Livadny, 600.000 ruble (yaklaşık 9.120 dolar) değerinde kripto işlemleri için kontrolleri uygulamaya istekli görünüyordu.

FATF’ın önerilerine göre, Livadny kripto paranın “dijital olarak dolaştırılıp değiştirilebileceğini, ödeme ve yatırımlarda kullanılabileceğini” söyledi. Buna göre yetkili makamlar, depolama, ihraç ve diğer kripto varlıklara ilişkin takasları denetim ile kontrol altında tutması gerektiği de dile getiriliyor.

Hali hazırda, Rusya’da parlamento aracılığıyla yoluna devam eden ekonominin gri alanlarını resmileştirmek için kripto paralara yönelik sert ve hızlı bir düzenleme tasarısı bulunmuyor. Bitcoin (BTC) ile ilgili hukuki kararlar belirsiz statüsüne eklenirken, soru işaretleri kripto para sahiplerinin vergi yükümlülükleri üzerinde kalıyor.

Livadny, kripto ile ilgili izleme ile ilgili değişikliklerin “yakın gelecekte” Rus yasalarında yürürlüğe gireceğini de sözlerine ekledi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin