Dünyada en fazla Bitcoin varlığına sahip olan şehirler
Dünyada en fazla Bitcoin varlığına sahip olan şehirler

İşte dünyada en fazla Bitcoin varlığına sahip olan 10 şehir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İşte karşınızda dünyada Bitcoin varlığına sahip olanların rahatça yaşayabileceği ve tadını çıkarabileceği ilk 10 şehir…

Dünyada en fazla Bitcoin varlığına sahip olan şehirler

Bitcoin’i fiattan daha çok tercih edenler kesinlikle bu şehirlere seyahat etmekten keyif alacak. Yakın zamanda dünya çapında “en güçlü” Bitcoin varlığına sahip 10 şehir derlemesi yayınlandı. İşte karşınızda Bitcoin’e sahip olanların rahatça yaşayabileceği şehirler…

  1. San Fransisco – ABD

Sadece 837.000 nüfusuyla, şehirde 29 Bitcoin ATM’si ve kripto paraları kabul eden 177 satıcı bulunuyor. Ülkedeki en büyük kripto para borsasının Coinbase’nin olması göz önüne alındığında, bazıları muhtemelen bu şehrin ilk sırada yer almasına şaşırmayacak.

  1. Vancouver – Kanada

Kanada’daki bir kentin bu listede üst sıralarda yer alması şaşırtıcı değil. Ülkedeki insanların %5’i artık Bitcoin’e sahip. Vancouver en güzel şehirlerinden biri, 86 Bitcoin’i kabul eden işletme ve 48 Bitcoin ATM’leri ile en heyecanlısı. Ayrıca 578.000 nüfusu ile seyahat eden kripto meraklılarına hizmet vermekte.

  1. Amsterdam – Hollanda

Bitfury ve BitPay’e ev sahipliği yapan Amsterdam, Avrupa’da Bitcoin sahiplerinin seyahat ettiği en güvenli cennet. Kanal kenti, Bitcoin’i kabul eden 74 işletme ve 779.000 nüfusun yanı sıra gezginlere hizmet veren bir Bitcoin ATM’sine sahip.

  1. Ljubljana – Slovenya

İnsanlar boyutun önemli olduğunu söylüyor, ama bu durumda, olmayabilir. Sadece 272.000 nüfusuyla Ljubljana, listenin en küçük şehri. Fakat 5 Bitcoin ATM’si ve Bitcoin’i kabul eden 51  işletmesi var.

  1. Tel Aviv – İsrail

İsrail, Bitcoin Meetup Group’ta 1.785 aktif üye ile büyüyen bir Bitcoin topluluğuna sahip. Şehrin finans merkezinin 4 Bitcoin ATM’si ve kripto paraları kabul eden 58 işletmesi var.

  1. Zürih – İsviçre

Birçok finans kuruluşunun yanı sıra Bitcoin’i kabul eden 64 işletmesi var. Ayrıca 366.000 nüfusu ve Bitcoin sahibi turistlere hizmet veren 8 ATM’si bulunuyor.

  1. Tampa – ABD

Fintech ve kripto para topluluğu içinde nispeten bilinmeyen bir şehir olmasına rağmen, Tampa şaşırtıcı bir şekilde 13 Bitcoin ATM’si ve Bitcoin’i kabul eden 93 işletmeye ev sahipliği yapıyor.

  1. Buenos Aires – Arjantin

Finansal kriz yaşayan ülkelerde, kripto para birimi genellikle “çıkış yolu” olarak görülür. Aynı durum Arjantin’in başkenti Buenos Aires içinde geçerli. Şehir 2,9 milyonluk nüfusu ve ziyaretçilerine hizmet vermek için 3 Bitcoin ATM’si ile kripto paraları kabul eden 130 işletmeye sahip.

  1. New York – ABD

Sıkı finansal düzenlemesiyle tanınan ünlü Big Apple, 8,4 milyonluk nüfusu ve ziyaretçinin kullanabileceği, 117 Bitcoin ATM’si ile kripto paraları kabul eden 112 işletmeye sahip.

  1. Londra – İngiltere

Listenin sonunda İngiltere’nin 8,2 milyon nüfusunu barındıran Londra yer alıyor. Şehir 74 Bitcoin ATM’si ile kripto paraları kabul eden 88 işletmeye sahip.  Coinfloor ve Elliptic gibi çeşitli Bitcoin şirketlerine ev sahipliği yapan şehir, 2.311 üyeli aktif bir Bitcoin buluşma grubuna da sahip.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin