Rus sosyal ağı Vkontakte, Facebook Coin’e rakip oluyor
Rus sosyal ağı Vkontakte, Facebook Coin’e rakip oluyor

Rus sosyal ağı Vkontakte, Facebook Coin’e rakip oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto uygulama işi, neredeyse tüm tanınmış endüstriyel sektörlerün, özellikle de birçok Web 2.0 devinin bu yeni patlamaya uyum sağlama yollarını aradığı sosyal ağlar dünyasının ilgisini çekiyor. Bu sosyal ağlardan Rus kökenli olan Vkontakte, Facebook Coin gibi bir uygulama başlatmayı düşünüyor.

Rus sosyal ağı Vkontakte, kullanıcıların kripto göndermelerini mümkün kılacak

Facebook’ta coin girişimleri popüler olmasına rağmen, Blockchain geliştirmeye ilgi gösteren ilk şirketlerden biri Pavel Durov’un (Rusya’nın Zuckerberg’i) sahibi olduğu bir Rus mesajlaşma uygulaması olan Telegram’dı.

Telegram Open Network, o dönemde en başarılı ICO oldu ve bir dizi özel fonlama turundan sonra 1.7 milyar USD yükseldi. Daha sonra, diğer şirketler bu konuya ilgi duydu, bu teknolojilere dayalı ürünlerin geliştirilmesinden sorumlu araştırma grupları ve birimler oluşturdu.

Facebook’un başarısının ardından, Rus sosyal ağı Vkontakte, kullanıcıların kripto göndermelerini mümkün kılmak için platformunu Blockchain teknolojilerine uyarlamayı düşünüyor.

Kazanılan tokenler, VK Pay ile dönüştürülebilir

Rus çevrimiçi haber portalı RNS tarafından yayınlanan bir makaleye göre, sosyal ağ, kullanıcılar arasındaki ticari alışverişi ve ödemeleri kolaylaştırmak için kendi kripto parasını başlatmayı düşünüyor.

Vkontakte, Durov kardeşlerinin Facebook rakibi olarak oluşturduğu bir sosyal ağdır, ancak hükümetle ilgili çeşitli sorunların ardından kardeşler, web sitesini, kendilerini WhatsApp’ın (Facebook’un sahibi olduğu) ana rakibi olacak olan Telegram’ı geliştirmeye ve tanıtmaya adadılar.

RNS, ekibinin kriptografi kullanmayı ve bu teknolojiyi VK Pay ödeme platformuyla nasıl entegre etmeyi beklediğini gösteren, filtrelenmiş bir sunum alabildiğini şu şekilde iddia ediyor:

Seçeneklerden biri sosyal ağ ve etkinlikteki zamanları için para toplamak. Bu şekilde kazanılan kriptolar biriktirilebilir, diğer kullanıcılara aktarılabilir, maddi mallar ile takas edilebilir ve VK Pay ile dönüştürülebilir.

Şimdiye kadar, Vkontakte ekibi bu konuda herhangi bir yorum yapmayı reddetti, ancak RNS tarafından yayınlanan haberlerin doğruluğunu da inkar etmediler.

Vknotakte, günde yaklaşık 6,5 milyar mesaj gönderen 97 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Bu sosyal ağın yüksek etkinliği, söylentilerin doğru olması durumunda platformun büyümesi için mükemmel bir fırsat sağlayabilir.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin