Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”
Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”

Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Jihan Wu, ProgPow teklifine katılan bazı kişilerin doğrudan NVIDIA CEO’suna rapor verdiğini iddia etti. Wu ayrıca, ASIC madencilerinin GPU donanımından daha güvenli bir Blockchain ağı sağlama kapasitesine sahip olduğunu savundu. Bitmain kurucusu ASIC’lerin, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdiğini belirtiyor.

Bitmain kurucusu ASIC’lerin, Ethereum madenciliğine etkisini ele alıyor

Kripto madenciliği devi Bitmain’in kurucu ortağı olan Jihan Wu, ASIC madencilerinin Ethereum gibi Blockchain ağlarını daha ademi merkeziyetçi hale getireceğine inanıyor. Wu, Çarşamba günü Çin’in Chongqing kentinde bir açılış konuşmasında, Ethereum’un ProgPow yükseltmesiyle ilgili şüphelerini anlattı. ProgPOW veya Progressive of Work-Proof of Work of Prope, GPU madenciliğine ASIC madenciliğinden daha fazla önem verecek. Wu konuya yönelik şunları söyledi:

Cuckoo döngüsü ve ProgPow gibi ASIC’e dirençli olmayı amaçlayan çeşitli ağ güncellemeleri görmüş olsak da öngördüğümüz şey, büyük olasılıkla, bu iki algoritma için hala ASIC madencileri olacağıdır.

Jihan Wu: “GPU tabanlı kriptolarda yüzde 51 daha fazla saldırı var.”

Wu ayrıca, ProgPow teklifinde yer alan bazı kişilerin doğrudan NVIDIA’nın CEO’suna rapor verdiğine dair somut kanıtları olduğunu iddia etti:

Bana göre ProgPow, diğer entegre devre tasarımcılarını Ethereum madenciliğine katılmak için dışlamak amacıyla açıkça merkezileştirme çabasıdır. GPU donanımları patentlerle güçlü bir şekilde korunuyor, bu nedenle bu donanım türü için özel olarak yapılmış bir algoritmaya sahip olmak kesinlikle tam bir pazardan kaçınmanın bir yoludur.

Wu, ASIC madencilerinin GPU donanımına göre daha güvenli bir Blockchain ağı kurma yeteneğine sahip olduğunu savunarak şunları söyledi:

Ancak GPU tabanlı madencilik algoritmaları uzmanlaşmış değil, birbirleriyle uyumlular. Madenciler bir kripto para birimine saldırırlarsa, etkilenebilecek başkaları da var. Bu yüzden GPU tabanlı kriptolarda yüzde 51 daha fazla saldırı var.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin