bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği
Rus mahkemesinden emsal karar- “Bitcoin mülk değildir. Çalınırsa geri alamazsınız.”

Rus mahkemesinden emsal karar: “Bitcoin mülk değildir. Çalınırsa geri alamazsınız.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Rus mahkemesi, Bitcoin’in resmi statüsü hakkında emsal niteliğinde bir karara imza attı. Mahkemenin bir Bitcoin hırsızlığı vakasındaki geri ödeme talebini reddettiği, gerekçe olarak ise “BTC’nin bir mülkiyet olmadığını” söylediği aktarıldı.

Çalınan BTC’lerin geri ödenmesi isteği reddedildi

100 BTC’nin ortadan kaybolduğu olayda mahkeme, çalınan Rus rublesi cinsiden paraların geri ödenmesini onaylarken BTC’lerin geri ödenmesine onay vermedi.

IBTimes tarafından bildirelene göre bir süre önce dolandırıcıların uzağına düşen bir vatandaş, hukuk mahkemesinin bu suçlulara çalınan paralarını geri ödemeleri yönünde karar çıkarmasını istedi. Çalınan toplam fon 99,7 BTC ile birlikte 90.000 dolara tekabül eden Rus rublesi cinsinden bir meblağ içeriyordu.

Olay sırasında 900.000 dolara tekabül eden Bitcoin’ler şu anda 921.353 dolara denk geliyor. Mahkeme, kurbanın çalınan Bitcoin geri ödeme talebini reddetti ancak ülkenin fiat para birimini içeren diğer talepleri onayladı.

Mahkeme: “Bitcoin yasal bir mülk değildir.”

Mahkeme, çalınan Bitcoin geri ödeme talebinin reddedilmesinin nedenini açıklarken, kripto para birimlerinin ülke yasalarına göre yasal bir mülkiyet olarak tanınmadığını savundu. Mahkeme, dijital para birimlerinin mülk olmadığını açıklarken geri döndürülemeyeceklerini söyledi.

Bu arada, davada sanık olduğu bildirilen suçlulara sekiz ve on yıl hapis cezası verildi. Mahkemenin kararından memnun olmayan davacının çalıntı Bitcoin’leri geri alabilmek için daha yüksek bir mahkemeye gidebileceği belirtildi. Ancak ülkenin kripto paralarla ilgili tutumu göz önüne alındığında bu isteğin olumlu sonuçlanması hayli zor görünüyor.

Birçok Rus kripto para birimleriyle ilgilenmesine rağmen, hükûmet pek pozitif bir yaklaşım sergilemiyor.

Bu arada Big Cheds isimli popüler bir analist, Bitcoin fiyatı için çok çarpıcı bir tahminde bulundu. Buradan okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin