Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?
Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?

Nasdaq Fraktalı, Bitcoin için bombayı patlattı! “Önce 10 bin, sonra 15 bin dolar geliyor!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı mayıs ve haziran ayları arasında 10.000 dolar tarafından sık sık ret yedi. Kripto para birimi bu seviyeyi her aştığında satıcılar ağırlık koydu ve ralliyi durdurdu. Blockroots Kurucusu Josh Rager’in paylaştığı aşağıdaki grafik de bu eğilimi iyi bir şekilde gözler önüne seriyor.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, bitcoin etp

Bununla birlikte Bitcoin fiyatının yakında 10.000 doların üzerinde tutunabileceğine dair bazı yeni modeller ortaya çıktı. Coiner-Yadox isimli bir analiste göre bir Nasdaq fraktalı, BTC’nin bu sene sona ermeden 15.000 doları geçeceğini işaret ediyor.

Fraktal nedir?

Finansal piyasalarda fraktallar, bir varlığın fiyat hareketinin başka bir zaman diliminde ve/veya başka bir varlıkla birlikte incelenmesi sonucunda elde ediliyor.

Investopedia bu fenomeni şöyle tanımlıyor: “Fraktallar daha büyük ve daha kaotik fiyat hareketleri arasında ortaya çıkan tekrarlayan bir paterni ifade eder.”

Dotcom balonuna benzer bir süreçten geçiyoruz

Coiner-Yadox, Bitcoin’in Nasdaq’ın Dotcom balonundan sonraki yörüngesini takip edeceğini savunuyor.

Bu öngörünün mantıklı olduğuna dair bir kamuoyu oluşmuş durumda. O dönem doruğa ulaşan Dotcom balonu, 2017/2018’deki kripto para “baloncuğuyla” bağdaştırılıyor. Her iki dönem de yatırımcıların “FOMO” psikolojisinin uyarıları ile belirlendi.

“Bitcoin 15.000 dolara yürüyor.”

Bitcoin bu fraktalı takip ederse, temmuz veya ağustosta 10.000 doları aşabilir. Daha sonrasında ise 2020 sona ermeden 14.000-15.000 dolar aralığına gelebilir.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, bitcoin etp

Wyckoff Modeli de Bitcoin üzerindeki olumlu havayı destekliyor

Bu fraktal, analistin Bitcoin’in makro Wyckoff Birikimi ile işlem yapabileceği yönündeki diğer önerisine de uygun görünüyor.

Wyckoff Birikimi, teknik analist Richard Wyckoff tarafından gözlemlenen bir piyasa şemasıdır. Bu tür birikimler genellikle bir varlık dibe vurduğunda ve sonra boğa piyasasına başladığında görülür.

Yatırımcının analizi, Wyckoff Teorisi’ne göre BTC’nin yıl sonuna kadar 14.000 dolar civarında işlem yapacağını gösteriyor.

Bu arada Afrika kıtasında kripto para kullanımı tüm zamanlar rekoru kırdı. Detaylar için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin