Rus devlet kurumu, cezai şüpheli kişilerin kripto cüzdanlarını takip edecek
Rus devlet kurumu, cezai şüpheli kişilerin kripto cüzdanlarını takip edecek

Rus devlet kurumu, cezai şüpheli kişilerin kripto cüzdanlarını takip edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus devlet kurumu Rosfinmonitoring ülkedeki mali suçların izlenmesinden ve önlenmesinden sorumlu olarak çalışıyor. Kurum, iç sistemlerini kripto para hesapları için genişletmeye çalışıyor.

İlk olarak bu hafta duyurulan düzenleme, ajansın kripto paralar ile yapılanlar da dahil olmak üzere alternatif işlem türlerini izleme yeteneğini artırmayı istediğini gösteriyor. Yayına göre, bazı bireylere bağlı şifreli cüzdanlar hakkında veri sağlayan gelişmiş bir sistem, yaklaşık 195 milyon ruble (veya yaklaşık 2.8 milyon dlolar) bütçe ile Moskova Güvenlik ve Bilgi Analizi Enstitüsü (SPI) tarafından geliştiriliyor. Rosfinmonitoring güncellenmiş sistemi yıl sonundan önce devreye alacak.

Rus devlet kurumu yeni takip sistemi geliştiriyor

Moskova Güvenlik ve Bilgi Analizi Enstitüsü, geçmişte başka kanuni takip odaklı araçlar geliştirdi. Alınan duyumlar dışında, uygulamanın kapsamı hakkında fazla bir şey bilinmiyor. SPI konu hakkında bir bir yorumda bulunmuyor. Rosfinmonitoring, kripto izleme yetenekleriyle ilgili tüm detayları ortaya koymayı reddetti.

Rus devlet kurumu olan ajansın böyle bir işlevsellik isteyeceği belki de şaşırtıcı gözükmüyor. Bu çalışmaları bir gün Rusya‘da daha geniş bir düzenleyici çerçeveye oturabilir. Daha önce bildirildiği üzere, ülkedeki politika yapıcılar ve yasa koyucular, kripto para gözetimi konusunda kararlı gözüküyor. Örneğin geçtiğimiz yıl, Rosfinmonitoring’in düzenlenmiş kripto para borsası işlemlerini izlemede olası bir rol oynayabileceği bildirildi.

Yine de, bu bilgilerin Rosfinmonitoring sistemlerine nasıl ekleneceğine dair kriterler açıkça belirtilmiyor. Son yıllarda, ajans listesinde yer alan kişilerin sayısı, aşırılıkçı veya din karşıtı olarak kabul edilen sosyal medya yayınları üzerinden suçlanan kişiler tarafından tablo haline getirildi.

Şu anda Rusya’da terör suçlaması nedeniyle hesaplarının engellendiği kişilerin listesi 8.600 kişiyi içeriyor. Varlıkların birçoğu çeşitli Rus dini örgütleri olmak üzere 485 girişe sahip. Veritabanında ayrıca 101 yabancı varlık ve 415 yabancı kişi listelendi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin