Ruble bazlı Bitcoin hacimleri, son 1 yılın zirvesinde

Ruble bazlı Bitcoin hacimleri, son 1 yılın zirvesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya, Ukrayna’ya savaş açarak birçok ekonomik gelişmelere maruz kaldı. Yaptırımlar Rusya ekonomisine büyük darbe vuracak gibi. Bunun en bariz göstergesi ruble tarafında oldu. Savaşın çıktığı günden bu yana ruble para birimi yüzde 25’ten fazla değer kaybına uğradı. Ruble bazlı Bitcoin hacimleri ise son 1 yılın en kötü döneminde. 

Kripto para birimi, geleneksel para birimlerini koruyan ve güvence altına alan birkaç kişi için zorlu bir varlık olarak kaldı. Bu, bir ülkenin itibari para birimini düşürebilecek durumlar olduğunda, fonlarınızı korumak için bir koruma görevi görür.

Rusya’da Ukrayna işgalinden kaynaklanan son türbülans, çoğu insanı paralarını kripto para birimine atmaya itti. Sonuç olarak, Bitcoin ve Rus rublesi arasındaki ticaret hacimleri dokuz ayın en yüksek seviyesine geldi. Ne yazık ki, bu ülke para biriminde önemli bir düşüşe neden oldu.

Ruble bazlı Bitcoin hacimleri zirveleri oynuyor

Ruble bazlı Bitcoin hacimleri zirveleri oynuyor

Konuyla alakalı bir araştırma firması çarpıcı sonucu gün yüzüne çıkardı. Paris merkezli bir kripto araştırma firması Kaiko, ruble cinsinden Bitcoin hacmindeki yüksek artışı gösteren izleme verileri sağladı. Perşembe günkü rapor, hacim için Mayıs 2021’den bu yana en yüksek olan 1,5 milyar RUB’a kadar çıktı.

Ruble bazlı Bitcoin hacimleri artışın zirve noktasına doğru geldi. Ancak burada kalıp kalmayacağı merak konusu. Rublenin kan kaybetmesi BTC bazında daha çok yükselişlere sebep olabilir.

Kaiko’da bir analist olan Clara Medalie’ye göre, dalgalanmaya yönelik faaliyetlerin çoğu Binance borsasında gerçekleşti. Benzer şekilde, Ekim 2021’de kaydedilen yüksek hacimlere eşit olmasa da Bitcoin-Ukrayna grivnası ticaret hacminde bir artış var. BTC-UAH ana ticaretleri yalnızca LocalBitcoin ve Binance olmak üzere iki kripto borsasında yoğunlaştı.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin