Rusya için yeni bir iddia: Bitcoin madenciliği mi yapacak?

Rusya için yeni bir iddia: Bitcoin madenciliği mi yapacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kuzeyde yaşanan sıcak savaş sürüyor. Çatışmalar tazeliğini korurken Rusya yaptırımlarla başa çıkmanın yeni yollarını arıyor. Alternatif üretmeye çalışan ülkenin en basit kaçış yolu kripto varlıklar. Şimdi yeni bir iddia ise Bitcoin madenciliği yaparak yaptırımları ezmek. Peki bu mümkün mü?

Elliptic’teki Politika ve Düzenleyici İşler Direktörü, Rusya’nın yaptırımlara karşı kendilerine yardımcı olacak bazı Bitcoin’leri elde etmek için kendi madenciliğini de yapabileceğini savunuyor. Bazıları öyle düşünürken bazıları aynı fikirde değil.

Rusya’ya yaptırımlar uygulandığından beri, kripto para birimlerinin rahatlama sağlayıp sağlayamayacağı birçok kişi tarafından tartışıldı. Bazıları yaptırımlardan kaçmak gibi davranabileceklerini iddia ederken, diğerleri ruble ticaretinin nadir olması ve yaptırımların Rusya’yı tamamen izole etmemesi nedeniyle faydasız olacağını iddia ediyor.

Bitcoin madenciliği kaçış olabilir mi?

Bitcoin madenciliği kaçış olabilir mi?

Blockchain analitik firması Elliptic’te Politika ve Düzenleme İşleri direktörü David Carlisle, Rusya’nın yaptırımlardan kaçınma konusundaki bir sonraki hamlesinin Bitcoin madenciliği yatırım olabileceğini savunarak şunları söyledi:

“Rus hükümetinin veya bazı yaptırıma tabi kuruluşların Bitcoin’e erişmenin bir yolu olarak madenciliği araması zor olmayacaktır. Mal ve hizmetlere ya da sadece nakit paraya çevrilebilirler.”

Rusya Merkez Bankası madencilik ve ticareti yasaklayan önerisiyle görüşlerini belirtse de Başkan Putin’in buna katılmadığı ve kripto madenciliğini desteklediği biliniyor. Rusya’nın sahip olduğu enerji kaynakları göz önüne alındığında, Bitcoin madenciliği yaptırımları aşmak için kolay bir yol olabilir.

Birçok ülke madenciliğe yönelik yatırımlarına şimdiden devam ediyor. Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi’ne göre Rusya, toplam Bitcoin’lerin %11,23’ünü sağlayarak Bitcoin madenciliğinde ABD ve Kazakistan’ı takip ediyor. İlk 8 ülkeye bakarsak;

  • %35,4 ile ABD
  • %18,1 ile Kazakistan
  • %11.23 ile Rusya
  • %9.55 ile Kanada
  • %4,68 ile İrlanda
  • %4,59 ile Malezya
  • %4.48 ile Almanya
  • %3.11 ile İran

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin