Rosneft Başkanı: “Globalcoin petrol almak için kullanılabilir.”
Rosneft Başkanı: “Globalcoin petrol almak için kullanılabilir.”

Rosneft Başkanı: “Globalcoin petrol almak için kullanılabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus petrol devi Rosneft’in başkanı Igor Sechin geçtiğimiz günlerde firmanın gelecekte kripto para birimlerini ve Globalcoin’i kullanarak büyük olasılıkla petrol satın alabileceğini, ancak kripto alanının ayrılması gereken birkaç konu tarafından sarıldığını açıkladı.

Globalcoin petrol alımı için kullanılabilir

Raporlara göre, Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda konuşma yaparken, Sechin, Facebook’un yakında başlatılacak olan Globalcoin’in gelecekte varil petrol satın almak için kullanılabileceğini öne sürdü. Ancak Sechin, kripto parası alanında Rosneft gibi enerji devlerini zorlayabilecek birtakım aksilikler olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Daha fazla esneklik, genellikle daha fazla oynaklık anlamına gelir ve dijitalleştirme, ticari sırların korunmasında risk oluşturur ve yeni düzenleyici mekanizmalar, ek çekinceler yaratma ihtiyacına yol açar. Bugün teknoloji şirketlerinin bu temel sorulara kaliteli cevapları yok.

Kripto para birimleri şüpheli

Sechin’in görüşleri genellikle Google, Apple ve Facebook gibi büyük firmaların enerji sektörüne ne kadar büyük hamle yaptıklarına odaklanmış gibi görünüyor. Ayrıca, Rosneft’in başkanı şüphelerinin olduğunu şöyle açıklıyor:

Aynı zamanda, birileri teknoloji devlerinin enerji piyasasını temelde daha şeffaf ve verimli hale getireceği ve modern zamanların akut sorunlarını çözmek için her derde deva olacağı yanılsamasına kapılabilir.

Sechin petrol satın almak için kripto para birimini kullanma konusunda ciddi olsaydı, Rusya’da ilk defa bir konuda mutabık kalacaktı. Bu yılın başlarında, eski Rusya Enerji Bakanı İgor Yusufov, Devlet Duma’nın petrol destekli kripto para birimini geliştirmesini tavsiye ederken, ülkenin Federal Meclisinin alt kolu kripto para birimlerini incelemeye aldı.

Petrol ve kripto paralar

Dahası, Venezüella hükümeti, ülkenin uluslararası yaptırımlardan kaçınmasına ve yabancı para birimine erişim kazanmasına yardımcı olmak için Petro adlı bir petrol destekli kripto para birimi başlattı. Ulusal petrol şirketi Abu Dubai, IBM ile birlikte, petrol takibi için Blockchain teknolojisini test etmek amacıyla bir pilot uygulama başlattı.

Tüm bu gelişmeler petrolün uluslararası transferlerde kripto paralara yaklaştığını gösteriyor. Kripto paraların doğası gereği global olması tabi ki petrol gibi global bir ihtiyaçta kullanım durumlarını oluşturmaktadır. Eğer bu durum gerçekleşir ve petrol kripto paralar ile alınıp satılırsa Bitcoin için dijital altın diyebiliriz ve çok afaki gözüken fiyat tahminlerine kısa sürede erişebiliriz.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin