RoninAI analistleri sosyal duyarlılıkdaki sıra dışı artışa dikkatleri çekiyor
RoninAI analistleri sosyal duyarlılıkdaki sıra dışı artışa dikkatleri çekiyor

RoninAI analistleri piyasadaki düşüşün nedenini buldu: İnsider trading ya da piyasa manipülasyonu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günün erken saatlerinde kripto piyasası, Goldman Sach’in Bitcoin ticaret masasını kurma planını ertelediğini duyurmasıyla eş zamanlı büyük bir darbe aldı. RoninAI analistleri  piyasadaki düşüşte potansiyel piyasa manipülasyonu veya içeriden öğrenenlerin ticaretine (insider trading) yönelik kanıtların mevcut olduğunu belirtiyor.

RoninAI analistleri sosyal duyarlılıkdaki sıra dışı artışa dikkatleri çekiyor

Gözlemciler, bir kişinin kripto para için herhangi bir olumsuz durum olmadığı bir zamanda 10.000 Bitcoin yani 74 milyon kısa pozisyon aldığını belirtti. Bu tür bir hareket mutlaka haksızlık değil, ancak birisinin piyasada bir kriz yaşandığına dair olağan dışı bir görüşe sahip olduğu anlamına gelir.

RoninAI, yapay zeka veri analizi yazılımını, düşüşten önceki veya onunla ilgili piyasa faaliyetlerini araştırmaya çalışmak için kullandı ve büyük düşüşten hemen önce meydana gelen “sosyal duyarlılık”daki sıra dışı artışı vurguladı.

Birisi Bitcoin’de 74 milyon dolarlık kısa pozisyon aldı: İnsider trading?

Sosyal duyarlılık, Facebook gibi kamuya açık çevrimiçi forumlarda belirli bir hisse senedi veya yatırım varlığına ilişkin tartışmanın bir ölçütü. Toplumsal duygular sürekli olarak yukarı ve aşağı giderken, piyasa çöküşünden sadece birkaç dakika önce ortalama değerinin üzerinde üç standart sapmaya yükseldi. RoninAI’nin vakaların sadece %0,3’ünde gerçekleştiğini iddia ettiği ve tarihsel olarak genellikle yapay aktivitenin bir göstergesi.

RoninAI’nin veri bilimcileri, piyasa düşüşünün aslında içeriden öğrenenlerin ticareti veya pazar manipülasyonunun sonucu olduğunu iddia ediyorlar. Yorumcular, Goldman Sachs içindeki birisinin, şirketin duyurusunun piyasaya gireceği bilgisiyle 74 milyon dolarlık kısa pozisyon aldığını ya da finansal devin, kriptonun değerini daha ucuz bir pazara girmek için kasıtlı olarak düşürdüğünü teorileştirdi.

https://twitter.com/shiraasgoerdin/status/1037441022362611712

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin