featured

ABD yetkilisi Ron Paul: “ABD mali krizinin çözümü kripto paralar.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Kongre ve Danışmanı’nın (Avusturya ekonomisine yön veren bir eğitim örgütü olan) Mises Enstitüsü’nün eski bir üyesi olan Ron Paul, özellikle kripto para biriminin etkisini ele alan ABD ekonomik pazarının geleceği üzerine bir yazı yazdı.

“Ekonomik gerçeğin uzun süre engellendiği her zaman dilimi kötü biter.”

Paul, ABD ekonomisinin serbest bir pazar olmadığını ve çökmek üzere olduğu fikrini savunuyor. Yazıda Paul, Merkez Bankası yetkililerine hitaben, altın dolar fiyatını karşılaştırarak, doların gerçekte olduğundan daha güçlü olduğunu iddia ediyor. Potansiyel bir mali çöküş konusuyla ilgili olarak Paul, katalizörün “açıkların önemli olmadığına yönelik inancın olduğunu iddia ediyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Ekonomik gerçeğin ve sağduyunun uzun süre engellendiği her zaman dilimi kötü biter.

Yunanistan’daki mali kriz insanları kripto paralara akın etmeye zorladı

Bloomberg’in açıklamasına göre, Paul’un sözlerinde bazı gerçekler olabilir; ABD’deki açığın 2020 yılına kadar 1 trilyon doları aşması bekleniyor; ek faizler ile faiz oranlarını yükseltmek ve giderek artan kurumsal ve tüketici borçları ile bu bir durgunluk için bir katalizör olabilir. Ancak, kripto para birimi tüm bunlara cevap da olabilir. Yunanistan’daki mali borç krizi 2010’da başladı ve bazı vatandaşları kendilerini hiperenflasyondan korumak için kripto para birimine akın etmeye zorladı.

Ron Paul: “Altın ve kripto paraların kombinasyonu krize çözüm olabilir.”

Paul, bu durumda potansiyel kurtarıcıların da, kıymetli metaller ve kripto paraların kombinasyonu olduğunu belirtiyor. Bunların durgunluğun önüne geçebileceğini iddia eden Paul açıklamalarına şunları ekliyor:

Blockchain teknolojisinin kullanıldığı kripto paranın ve bir altın standardının bir ya da iki seçenek olarak bir araya gelmek yerine birlikte var olabileceği düşünülebilir.

“Kripto para kullanma seçeneği yasal rekabete izin vermeli.”

Paul açıklamalarına olumlu bir şekilde başlıyor ama bir uyarıyla devam ediyor:

Altın ya da kripto para kullanma seçeneği hükumetlerin yasal rekabete izin vermesini gerektiriyor. Onların para tekeline. Bu kolay bir şekilde sağlanamayacak.

Paul, hükumetin Yunanistan’da tanık olunan mali krizin benzeri yaşanmadan önce kripto paralarda bir anlam görmesini umut ediyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin