Romanya hükümeti sanal paraları yasallaştırıyor.
Romanya hükümeti sanal paraları yasallaştırıyor.

Romanya hükümeti sanal paraları yasallaştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Romanya hükümeti, düzenlemeler için taslak hazırlayarak sanal paraları yasallaştırmaya başlıyor.

Romanya hükümeti yasa tasarısı yayımladı

Romanya, süreci ve yasal olarak kullanımı düzenlemeyi amaçladığı için sanal yönde parasal gelişime açık bir görüntü sergiliyor. Ülkenin Maliye Bakanlığı, e-para ile ödeme yapacak kuruluşların vergi ve yasal kayıtlarının doğrulanması gerektiğini belirten bir yasa tasarısı yayınladı.

Taslakta, elektronik para çıkarmayı teklif eden herhangi bir tüzel kişiliğin en az 350 bin avroluk sermayeye sahip olması gerektiğinden ve yayınlayan tarafın her bir üyesinin Romanya Ulusal Bankası (BNR) tarafından onaylanması gerektiğinden bahsediliyor.

Denetçi organ BNR

BNR, düzenleyen kuruluşu ve faaliyetlerini denetleyecek ve yönetmeliklere uymazsa verilen yetkiyi iptal etme hakkını saklı tutacak.

Ayrıca, tasarıda elektronik para şu şekilde tanımlanıyor:

Ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla ödenen ve elektronik para ihraççısı dışındaki bir kişi tarafından bir hak talebini temsil eden parasal değer.

Romanya’nın bu hamlesi, ülkenin kripto para dostu bir strateji izleyeceğinin göstergesi olabilir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Romanya’nın en eski Bitcoin borsası kapanıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin