RMIT Üniversitesi öğrencileri Blockchain özellikli dijital kimlik hazırlıyor
RMIT Üniversitesi öğrencileri Blockchain özellikli dijital kimlik hazırlıyor

RMIT Üniversitesi öğrencileri Blockchain özellikli dijital kimlik hazırlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’daki RMIT Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, Blockchain teknolojisiyle desteklenen dijital referanslar almaya hazırlanıyor. Üniversite, bu Blockchain destekli sayısallaştırılmış kimlik bilgilerini öğrencilere sağlamak için Credly ismiyle bir start-up ile bir ortaklık kurdu.

Geliştirilen Blockchain stratejisini tamamlayan öğrenciler, bu kimlik bilgilerini almaya hak kazandılar. Start-up, bu kimlik bilgilerini sağlamak için öğrencilerin yeteneklerini ve deneyimlerini destekleyecek.

Girişim, öğrencilerin kazandıkları beceriler ve Blockchain yoluyla yaptıkları başarılarla ilgili bilgileri yayınlamalarını sağlayacak. Ayrıca, sistem bu yayınları veya bilgileri sosyal medya ve Linkedin gibi ağ hesaplarında paylaşmalarına da izin verecek.

Bu kimlik bilgileri, Blockchain yoluyla yayınlandığında, verilerin doğru, güvenilir ve bağımsız olarak doğrulanmasını sağlayacak. Bahsedilen beceri ve niteliklerin doğru olup olmadığı, bu sistemin yardımı ile yeterince doğrulanabilir olacak.

RMIT Üniversitesi Başkan Yardımcısı açıklamalarda bulundu

RMIT Başkan Yardımcısı Tukan, RMIT’in bu hareketle öğrencilerin ve işverenlerin yararına önemli bir adım attığını ifade etti.

Üniversitenin önümüzdeki ayın sonuna kadar dijital kimlik bilgilerini vermeye başlaması bekleniyor. Bu yılın başlarında RMIT, yaklaşık sekiz hafta süren kısa bir kurs şeklinde Blockchain ile uğraşan ilk Avustralya üniversitesi olmuştu.

Söz konusu kurs, RMIT üniversitesine ait Blockchain Innovation Hub, profesyonel hizmetler sunan bir firma olan Stone and Chalk ve Accenture adlı FinTech Hub ile işbirliği içinde tasarlandı.

Blockchain teknolojisi, işlemlerde kimlikleri korumak ve hem alıcılar hem de satıcılar için süreci güvenilir kılmak için gelişmiş şifreleme işlemlerinden yararlanıyor. Bitcoin dijital para biriminde yapılan işlemler, Blockchain’in etkin kullanımı ile izlenebilir, düzenlenebilir ve sürdürülebilir olacak.

btcwires

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin