featured

Riskler ve fırsatlar: Meme coin piyasasının oyuncuları Dogecoin ve Meme Kombat için fiyat hedefleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük meme coin olan Dogecoin (DOGE) fiyatının şu anda düşüş bölgesinde işlem görmesine rağmen bazı umut verici işaretler yatırımcıları heyecanlandırıyor. Gözde meme coin’in zincir içi göstergelerine bakıldığında yükseliş sinyallerinin olduğu görülüyor. Bu da DOGE fiyatında dikkat çekici bir büyüme gerçekleşebileceği anlamına gelmektedir.

Büyük ağ faaliyetlerine rağmen Dogecoin fiyatı, kritik direnç noktasını aşma konusunda bazı zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bununla birlikte popüler kripto analistleri, özellikle piyasa lideri olan Bitcoin (BTC) fiyatının 44,000 dolara yaklaşmasıyla kripto para piyasasının yeniden toparlanacağını düşünüyor. İyimser havanın geri dönmesi ile birlikte gözde meme coin’in düşüş bölgesinden çıkarak yeni bir ralli başlatma olasılığı oldukça yüksek.

Dogecoin benimsenmesi artıyor

Dogecoin’in son dönemdeki yükselişi ve 0,083 dolar seviyesindeki konsolidasyonu, hem alıcıların hem de satıcıların kârlarını en üst düzeye çıkarmak için pozisyonlarını aktif olarak tasfiye etmesiyle yatırımcılar arasında önemli bir aktiviteyi ateşledi. Coinglass aracılığı ile elde edilen veriler, satıcıların zarar nedeniyle 1,2 milyon doların üzerinde tasfiye yaptığını, alıcıların da DOGE fiyat artışının 0,083 dolar yakınında duraklaması nedeniyle pozisyonlarından çıkıp kazançları korumayı tercih ettiğini ortaya koyuyor. Yalnızca son 24 saat içinde alıcılar yaklaşık 323 bin dolar değerindeki pozisyonu tasfiye etti.

meme coin Dogecoin

Tasfiyelerdeki bu artışa rağmen, zincir üstü ölçümler ağ aktivitesinde bir artışa işaret ettiğinden, DOGE değerinin yükselişe geçeceğine dair umutlar artıyor. IntoTheBlock’tan elde edilen veriler, Dogecoin için yeni adreslerde olağanüstü bir artış olduğunu gösteriyor. Yalnızca geçtiğimiz hafta içinde yeni adreslerde yaklaşık %1,100 oranında bir büyüme gerçekleşti. Bu göstergenin 20,700  gibi düşük bir seviyeden son zamanların en yüksek seviyesi olan 247,200’e fırlaması, yeni kripto yatırımcılarının Dogecoin’e karşı büyük bir ilgisinin olduğunun net bir kanıtıdır. Bu trend, potansiyel olarak büyüyen bir yatırımcı tabanına işaret ediyor. Ayrıca yatırımcılarının artan ilgisi DOGE token’larının pazardaki varlığını da kademeli bir şekilde artırıyor.

Ayrıca Dogecoin’in fonlama oranları, şu anda 462 milyon dolar seviyesinde bulunan açık pozisyonlardaki güçlü sıçramaya paralel olarak bir artış yaşıyor. Bununla birlikte, açık faiz ağırlıklı fonlama oranlarının yıllık en yüksek seviye olan %0,0895’e yükselmesi nedeniyle DOGE fiyatında bir düzeltme yakın olabilir. Bu potansiyel düzeltme, yatırımcıların 0,1 dolar seviyesine doğru bir yükselişten önce daha fazla Dogecoin biriktirmesi için iyi bir fırsat olabilir.

Meme coin piyasası her geçen gün yatırımcıların daha çok ilgisini çekmeye devam ediyor. 2024 yılında yeni çıkan coin’ler, zamanlamanın öneminin farkında olanların şimdiden gözdesi oldu. Bu piyasaya yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesi de yüksek potansiyeli ile göz dolduruyor.

Meme Kombat (MK): Staking ödülleri ile yeni bir meme coin

Kripto dünyasında yepyeni bir heyecan kaynağı olarak Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine ilginç bir alternatif sunuyor. Bu yenilikçi proje, kripto piyasasındaki iniş çıkışlara karşı benzersiz bir yaklaşım sunuyor.

meme coin Meme Kombat

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir meme coin kripto projesi olarak değerlendirmek haksızlık olur; çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getirerek etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşırken kripto dünyasını eğlenceli bir maceraya dönüştürüyor.

Meme Kombat, sadece 12 milyon token arzına sahiptir. Bunun %50’si, yani 6 milyonu ön satışa sunulmuştur. Her ön satış turunda, token fiyatının 10 milyon dolarlık bir üst sınır olacak şekilde 1,667 dolara ulaşması hedeflenmektedir.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Piyasa duyarlılığı ve trendleri göz önüne alındığında, Meme Kombat’ın gelecekteki fiyat tahminlerine ilişkin analistlerin farklı görüşleri oldukça dikkat çekiyor.

2024 yılında listelenmesi beklenen Meme Kombat, beklenen bir boğa koşusunun ardından 9,5 dolar gibi bir fiyata ulaşabilir. Bu da yatırımcılar arasındaki umutları artırmaktadır. Şu anda ön satış aşamasında olan bu projeye olan ilgi oldukça yüksek çünkü, ön satışın başlamasından yalnızca birkaç saat sonra 50,000 dolarlık bir fon topladı.

DOGE fiyatı için sırada ne var?

Boğalar Dogecoin fiyatını 0,08 dolarda bulunan 20 günlük EMA seviyesinin üzerinde tutmak için çabalarını yoğunlaştırdılar. Bir süreliğine bu seviyeyi kırdılar ancak fiyatı üzerinde tutmayı başaramadılar. Sonuç olarak ayılar piyasaya geri dönerek 0,083 dolar seviyesini güçlü bir şekilde savundu.

Gözde meme coin için teknik göstergeler de karmaşık bir görünüme sahip. Hareketli ortalamalardaki mevcut istikrarlı eğilim ve RSI göstergesinin orta hat etrafındaki momentumu, piyasa duyarlılığında bir denge olduğunu gösteriyor. Ancak DOGE fiyatı güçlü bir düşüş bölgesinde sıkışıp kaldı. Alıcılar fiyatı 0,085 dolardaki azalan direnç çizgisinin üzerinde tutmayı başarırsa fiyat potansiyel olarak 0,088 dolara bir yükseliş gerçekleştirebilir. Bu seviye kritik bir öneme sahip çünkü geçmişte ayılar tarafından agresif bir şekilde savunulmuştu. Dolayısıyla satıcılar muhtemelen bir kez daha bu seviyeyi korumaya çalışacaklardır.

Ancak alıcıların bu temel direnç noktasını başarılı bir şekilde aşması ve üzerinde bir kapanış gerçekleştirmeleri durumunda sıradaki hedef 0,1 dolarda olacaktır. Ancak kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden her an şeyin olabileceğini akılda tutmalısınız. Dogecoin fiyatında olumsuz bir senaryo gerçekleşmesi durumunda yatırımcıların dikkat etmesi gereken kritik destek noktası 0,077 dolardır. Eğer bu seviye kaybedilirse yeni bir düşüş eğilimi başlayabilir ve gözde meme coin’in fiyat 0,07 dolara sürüklenebilir.

coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin