featured

RippleX ekibi, XLS-30d güncellemesini paylaştı! Altcoin için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP Ledger geliştirme ve destek ekibi RippleX, XRPL’ye AMM özelliği eklemeyi amaçlayan XLS-30d’nin ilerleyişi hakkında güncellemeler sağladı. Geçen yıl RippleX ekibi, XRP Ledger üzerindeki emir defteri tabanlı DEX ile entegre bir protokol yerel otomatik piyasa yapıcı (AMM) oluşturmak için XLS-30d teknik spesifikasyonunu önerdi.

Kasım 2022’de, XLS-30d devnet üzerinde yayına girdi ve şu anda test aşamasında. RippleX tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, devnet lansmanından bu yana topluluk test ve geliştirme konusunda önemli adımlar attı.

Ripple

Devnet üzerinde yüzlerce AMM havuzu oluşturuldu ve işlevselliğini test etmek için çok daha fazla cüzdan bağlandı. AMM desteği ayrıca RippleX ekibi tarafından üç istemci kütüphanesi (xrpl.js, xrpl-py ve xrpl4j) ve xrpl.org explorer için de eklenmiştir.

Ripple için sırada ne var?

Resmî blog makalesine göre, yakında yeni bir değişiklik teklifi bekleniyor ve ardından XLS-30d’yi XRPL ana ağına getirmek için oylama başlayacak. Değişikliğin geçmesi için doğrulayıcı topluluğunun en az yüzde 80’inin “evet” oyu vermesi ve bu minimum seviyenin en az iki hafta boyunca sürdürülmesi gerekiyor.

Bu ön koşulların her ikisi de yerine getirilirse XLS-30d’nin ana ağa eklenmesine yönelik değişiklik teklifi onaylanacaktır. Bu arada temel XRP Ledger istikrarı için XLS-30d protokolünün kapsamlı testleri hâlen devam etmektedir.

Çok sayıda olasılık XLS-30d protokolü, geliştiricilerin AMM ile kolayca entegre olmalarına ve kendi ön uç ticaret ve likidite sağlama arayüzlerini uygulamalarına olanak tanıyan XRPL’ye özgü bir protokol olarak tasarlanmıştır.

XLS-30d, arbitrajcıları fiyat farklılıklarını yakalama hakkı için rekabet etmeye teşvik eden ve böylece geçici kayıpları azaltan yeni bir sürekli açık artırma mekanizması sunar. Bununla birlikte XLS-30d AMM entegrasyonu için iki temel kullanım durumu vardır. Birincisi yeni finansal uygulamalar oluşturmak olurken ikincisi finansal olmayan uygulamalara entegrasyondur.

u.today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin