ripplenet ripple
Ripple Uluslararası ödeme piyasasında hızla ilerliyor… XRP neden etkilenmiyor?

RippleNet bugün küresel para transferlerindeki rekabette nasıl avantaj sağlıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası para transferleri gerçekleştiren kişiler günlerce beklemekten ve bir tıklama ile yapılabilen bir hizmete değerinden daha fazla ödeme yapmaktan rahatsızlık duyarlar. Ripple, RippleNet ile ödeme ağına bir köprü kurarak hızlı tempolu dünya için daha hızlı bir ödeme ağı oluşturmak için her şeyi değiştiriyor.

Kripto piyasasında yeni olanlar için kısa bir bilgi vermek gerekirse, RippleNet, dünya genelinde para transferinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için Ripple’ın çözümlerini kullanarak para hizmetleri sunan bankalar ve benzeri sektörler için bir ödeme sağlayıcısı ağıdır. Ripple, dünyadaki ödeme sistemi altyapısının kırk yıl içinde pek fazla gelişmediğini iddia ediyor. Bu eski bankacılık sistemi, modern gündelik iş ortamında ilerlemeyi de engelleyen bir durum olarak duruyor.

RippleNET, para transferinin çok daha hızlı olmasını sağlarken, maliyetleri de kısıyor

Günümüzde işletmeler, ödemelerdeki gecikmeleri günler boyunca planlamak zorunda kalırken, hem yüksek işlem ücretlerine hem de döviz riskine maruz kalıyorlar. Bunun yanında bankalar ve ödeme sağlayıcıları ise büyük oranlarda kâr elde ediyor. Dünya Bankası verilerine göre ise 2018 yılı sonuna kadar küresel havale ödemelerinin yüzde 3,4 artacak. Ve 466 Milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Daha düşük bir maliyetle hızlı hizmet sunan daha hızlı uluslararası sınır ötesi ödeme platformları ise Hindistan Çin, Brezilya ve diğer gelişmekte olan piyasalarda daha düşük gönderim maliyeti sunarak bu ülkelere fayda sağlayacak.

Ripple şu an tüm bunları değiştirecek ve dünyanın dört bir yanından yüzden fazla banka ve ödeme hizmeti sağlayıcıları ile ortaklık kurmuş yapısı ile endüstrinin ön saflarında bulunuyor. RippleNet, tüm kullanıcılarını internet işlemleri için tasarlanan kesintisiz, engelsiz bir servisle global işlemler için oluşturulmuş ağına bağlayacak.

Ripple ödeme ağı ile kurumsal yatırımcıyı kripto piyasasına çekiyor

Ripple’ın sunduğu teklifler ayrıca onları en iyi kripto para birimleri arasına soktu. Ve merkezi olmayan platformdaki güven, Ripple fiyat grafiğinde yükselişe ve para biriminin değerinin artmasına neden olabilir. Ripple teknolojilerinin en önemli avantajları arasında, finansal sektörde oldukça değerli bir özellik olan siber saldırılara karşı dirençleri olmasıdır. Ripple ile ortaklaşa artan finansal kuruluşların sayısı, dünya çapındaki ülkeler arasında önemli miktarda para transferleri için hizmetlerinin güvenilirliği ve güvenliğinin bir kanıtıdır.

Finansal kurumların Ripple gibi platformlara göçü, Blockchain teknolojisi sayesinde sermayenin son derece güvenli ve anlık yönetiminden kaynaklanıyor. Ripple ağı üzerinden para transferi yapmak için en etkili yol ise şirketin dijital tokeni XRP kullanımıdır. Blockchain teknolojisinin tam potansiyeli, ödemeleri neredeyse Ripple para birimini kullanarak yapmak için geliştirildi.

Ripple ödeme hizmetleri şu anda 6 kıtada kullanılabiliyor

Şu anda, Ripple altı kıtada – Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya, Avrupa, Asya ve Afrika’da Paramama ve CoinSwitch gibi kredi kartı ile XRP Satın almak için önde gelen borsalar tarafından desteklenen anında para transferleri sağlamak için hizmet veriyor. Her ne kadar bu hizmet gecikmiş olsa da, kripto meraklıları Ripple işleminin hala bir banka olarak merkezileştirildiğinden işlemlerden kazanç sağlayacağını iddia ediyor.

Bu iddialar, XRP Ledger‘ın kripto dünyasındaki diğerleri gibi demokratik, merkezi olmayan bir konsensüs mekanizmasına dayandığı belirtilerek çürütülüyor. En iyi 10 kripto para arasında yer alan Ripple’in tokeni XRP’nin ise bilindiği gibi tüm kripto para platformlarında Bitcoin’e çevrimi yapılabiliyor.

thebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin