Zincir verileri: Ethereum yatırımcıları uzun vadede ETH’ye güveniyor
Zincir verileri: Ethereum yatırımcıları uzun vadede ETH’ye güveniyor

Ripple’ın XRP’si ve Ethereum (ETH) altcoin sezonunu nasıl yönetecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Pazar payı (BTC) 2019 yılında ezici bir şekilde artışa geçti. Bir noktada Bitcoin, yüzde 70’in üzerindeki seviyelere ulaşan baskınlıkla altcoin grubuna karşı yükseldi. Ayrıca, Ocak ayından bu yana piyasa performansı ağırlıklı olarak Bitcoin fiyat hareketleriyle ilişkilendirildi. Ne yazık ki, Bitcoin fiyatı eksenindeki dudak uçuklatan performans, Eylül ayında hüzünlü bir şekilde sona erdi. Geçtiğimiz altı hafta boyunca, piyasayı domine eden kripto para, 7.300 dolara kadar düşerek art arda kayıplar verdi.

Öte yandan, altcoinler bağımsızlık için savaşırken Bitcoin’e baskı yapmaya devam ediyor. Bu, kripto para meraklılarının büyük bir “altcoin sezonu” için büyük umutlara sahip olmalarına neden oldu. Altcoin sezonu, diğer kripto paraların Bitcoin’in fiyat hareketine bağlı olmadan ve hızlı kazançlar sağladığı bir kripto pazarında görülmek istenen bir dönem olarak tanımlanıyor.

Mevcut piyasa yapısı ise bu önemli dönemin başında olduğumuzu gösteriyor. Benzer düşünceler, Twitter’da popüler olan bir kripto analisti olan paddystash tarafından da paylaşıldı. Altcoin mevsiminin yedi haftadan fazla bir süredir ilk aşamada olduğunu ve bu durum Bitcoin’in baskınlığındaki bir düşüşle birlikte altcoinlerin baskınlığındaki artışın da belirgin olduğunu söylüyor.

https://twitter.com/paddystash/status/1187340911048564738

Bu altcoin sezonunu başlatma potansiyeli olan iki en büyük altcoin üzerinde duruluyor. Bunlar tahmin edebileceğiniz gibi Ethereum ve Ripple tokeni XRP. Ethereum, Ethereum 2.0’ın piyasaya sürülmesini bekliyor. Diğer yandan XRP, Ripple’in On-Demand Liquidity ve RippleNet gibi blockchain sistemleri tarafından desteklenen bir varlık. İki altcoin devine daha yakından bakalım.

Ripple tokeni XRP

XRP fiyat hareketi Eylül’de yaşanan kayıplardan bu yana etkileyici bir performans ortaya koydu. Günlük grafik, XRP’nin 23 Ekim Çarşamba günü yaşanan son düşüşe kadar yükselen bir kanalda devam ettiğini gösteriyor. Düşüş dalgası tüm kripto pazarını etkiledi. Ancak XRP desteğini 0,25 dolara kadar çekerek kazanımların azalmasına neden oldu. Şu an XRP, 0,28 dolar seviyelerinde salınım gösteriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) neredeyse ortalamanın üstünde. RSI’nın yukarı doğru devam eden hareketi, 0,30 dolara doğru daha fazla alım girişi yapmayı teşvik edebilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 155 dolardan başlayan en son desteğe tutunduktan sonra 165 dolar seviyelerinde seyrediyor. Ether fiyatı, Eylül ayında, 200 doların üzerine çıktıktan sonra düşüş eğilimine girerek yeniden son yükselişin başladığı seviyeye inmiş durumda. İki gün önce yaşanan düşüş, Eylül ayında görülen dip seviyelerin yeniden test edilmesine neden oldu. Bununla birlikte, kripto para çift dipli bir formasyon oluşumuyla bir taban bulmuş gibi görünüyor. RSI gibi göstergelerin yükseliş sinyalleri göndermesinin yanı sıra, bu formasyona verilen alım tepkileri, Ethereum’u 200 dolara çıkarabilir.

ethereumworldnews

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin