Ripple’ın Suudi Arabistan ile ortaklığı yeni dünya düzenini nasıl etkileyecek?
Ripple’ın Suudi Arabistan ile ortaklığı yeni dünya düzenini nasıl etkileyecek?

Ripple’ın Suudi Arabistan ile ortaklığı XRP fiyatlarına nasıl yansıyacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Petrolü, sıkı yasaları ve Orta Doğu’da güçlü bir ülke olmasıyla tanınan Suudi Arabistan şimdi dünyanın önündeki imajını değiştirmeye çalışıyor. Ülke, yaklaşık 80 yıldır, bir petrol ülkesi olarak imajını korudu. Dünyanın dört bir yanındaki gençler, ülke hakkında çok az şey bilmekte ya da hiç bir şey bilmemekte. Bu ülke dünya petrolünü  karşılayan bir ülke olarak tanıyor. Peki bu durumda geçtiğimiz günlerde Ripple’ın Suudi Arabistan ile yaptığı ortaklık XRP fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Ripple’ın Suudi Arabistan ile ortaklığı yeni dünya düzenini nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan, yaşlanan bir film yıldızı gibi ve dünyanın gözünde çok popüler, baskın bir imaj sergilemesine rağmen kendini yeni olasılıklara ve çevreye uyarlamakta zorlanıyor. Dünya yeni teknolojileri keşfedip evrim yolunda ilerlerken, Suudi Arabistan, dünyaya gelişen dünyanın taleplerini karşılamak ve yeni bir rol içinde yer almak için katılıyor.

Suudi Arabistan hükumeti geçtiğimiz günlerde XRP kripto parasıyla tanınan San Francisco merkezli fintech startup’ı olan Ripple ile ortaklık kurdu. Krallığın Merkez Bankası, bölgedeki bankalar arasındaki sınır ötesi ödemelerin Blockchain kullanılarak yapılması için Ripple ile birlikte çalıştı. Ripple bunun daha hızlı, daha ucuz ve daha şeffaf işlemlere izin vereceğini söyledi. Ripple’ın Suudi Arabistan ile ortaklığının XRP fiyatlarına nasıl yansıyacağı şu anda belirsiz. Ancak Ripple fiyatlarına olumlu yansımasının olması beklenmekte.

Suudi Arabistan, kendi kripto parasını çıkaracak

Suudi Arabistan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)’nün kurucu üyelerinden biri ve Orta Doğu’da petrol ihraç eden ülkelerle güçlü bir ilişkisi var. Örgütün gücü ve birliği o kadar güçlü ki, 1973’te Mısır ve Suriye’ye karşı Ekim Savaşı’nda İsrail’i destekleyen Batı ülkelerine karşı petrol boykotunu ilan ederek Petrol fiyatlarını dört katına çıkardı.

Gelişmeye çalıştığı zaman bile, bunu Orta Doğu’nun bir arada tuttuğu aynı ruhla yapıyor. Suudi Merkez Bankası, iki ülke arasındaki sınır ötesi işlemlerde kabul edilecek bir kripto para birimi yayınlamak için Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası ile birlikte çalışıyor. Suudi hükumeti kripto para birimleriyle denemelere devam ederken, bu durum petrolden Blockchain ve dijital tokenler gibi gelişmekte olan teknolojilere geçişi ifade ediyor.

Suudi Arabistan, kripto para sektörünün potansiyelini kabul ediyor

Suudi Arabistan Haberleşme ve Bilişim Teknoloji Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde, Ethereum tarafından desteklenen kurumsal yazılım ürünleri geliştirmeye odaklanan, Brooklyn merkezli bir üretim stüdyosu olan ConsenSys ile ortaklık kurdu. Bakanlık, teknolojik gelişmeyi destekleme çabalarının bir parçası olarak ConsenSys ile bir Blockchain eğitim kampı etkinliğine ev sahipliği yaptı. Üç günlük eğitim kampında, gelişmiş bir ortamın nasıl oluşturulacağı ve merkezi olmayan uygulamaların nasıl geliştirileceği konusunda derinlemesine bir eğitim verildi.

Suudi Arabistan, Blockchain’in gibi yeni bir teknolojinin potansiyelini kabul ediyor ve Suudi Arabistan şimdi teknolojinin gelişmesinde öncü olmak istiyor. Tüm bu gelişmeler, Suudi Arabistan’ın ABD ve diğer batılı ülkelerle olan ilişkisini güçlendirmeye yardımcı olacak. Suudi Arabistan’ın teknoloji endüstrisi ve dijital kapasitelerden sorumlu bakan yardımcısı olan Ahmed Al-Thenayyan,  konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Yapay zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Blockchain’in ülkenin GSYİH’nın gelişimine önemli katkıları oluyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin