featured

Ripple’ın SEC davasındaki kısmi galibiyeti XRP fiyatını hareketlendirdi! Bu zafer, kripto piyasasının geleceği için ne ifade diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple’ın SEC’e karşı kazandığı zafer, kripto endüstrisi için bir emsal teşkil ediyor. Mahkeme kararının diğer kripto para birimleri için önemli etkileri var.

Davanın sonucu, SEC’in kripto paraları düzenleme yaklaşımını yeniden şekillendirebilir.

Kripto para piyasasında birçok dalgalanmaya sebep olan ve dönüm noktası niteliğindeki bir davada, XRP token’ının arkasındaki şirket olan Ripple Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandı.

Bu zafer, yalnızca Ripple için önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda kripto endüstrisinin geleceğini şekillendirebilecek bir emsal teşkil ediyor.

Ripple’ın zaferi ve etkileri

13 Temmuz Perşembe günü Ripple Labs, SEC ile girdiği hukuk savaşında kısmi bir zafer elde etti. Mahkeme, XRP token’ını halka açık borsalarda satarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmediğine karar verdi. SEC’in kripto baskısına önemli bir darbe olarak görülen bu kararın, kripto endüstrisi için geniş kapsamlı etkileri var.

Kararın ardından Ripple CEO’su Brad Garlinghouse kutlama yaptı. Mahkemenin, XRP’nin bir yatırım sözleşmesinin Howey gerekliliklerini içeren bir “sözleşme, işlem veya plan” olmadığının kanıtlandığını vurguladı.

Ripple SEC XRP

Garlinghouse, “Bu artık bir hukuk meselesidir” diye de ekledi. SEC, artık yalnızca şimdiye kadar kullanmakta kararlı oldukları Howey Testine dayalı olarak diğer token’ları da aktif olarak takip edemeyecek.

Ripple’ın kilit isimlerinden Stuart Alderoty de bunun ne anlama geldiğine dair görüşlerini açıklamak için Twitter’a gitti. “Bugün büyük bir kazanç – hukuk meselesi olarak – XRP bir menkul kıymet değil” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Alderoty, “Mahkemenin bir yatırım sözleşmesi oluşturduğunu tespit ettiği tek şey, kurumsal müşterilere geçmiş doğrudan XRP satışlarıdır” dedi. Ayrıca ABD’de “kripto düzenlemesi hakkında mantıklı bir konuşma” yapılmasını umuyor.

Karar sadece Ripple için değil, diğer birçok kripto projesi için de geçerli. ADA, MATIC ve SOL dahil olmak üzere büyük borsalarda listeden çıkarmayla karşı karşıya kalan token’ların umutlarının arttığı görüldü.

Öte yandan, Ripple kutlamalar yaparken mahkemenin kararı SEC’in argümanının bir kısmını doğruladı. Yani, Ripple’ın akredite yatırımcılara yaptığı 728,9 milyon dolarlık ilk token satışının kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi olduğunu doğruladı.

SEC, karara verdiği yanıtta kısmi zaferinin altını çizdi. Bu, SEC’in tüm ilk madeni para tekliflerini (ICO) inceleyeceğini gösterir.

Bu davadaki karar kripto yatırımcıları için, piyasanın gelecekte nasıl düzenlenebileceğine dair bir miktar netlik sağladığı için önemlidir.

DailyCoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin