ripple

Ripple’ın SEC davasını kaybetmesi Coinbase ve Binance’i nasıl etkileyecek? İşte son tahminler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avukat James Murphy’ye göre Yargıç Torres ikincil pazarlarda satın alınan Ripple’in XRP tokenlerinin menkul kıymet olmadığına karar verirse SEC’in Coinbase’e ve Binance’in davalarının çoğuna karşı argümanları ciddi şekilde zayıflayacaktır.

Ripple SEC davası tahminleri

SEC, Coinbase’in kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, komisyoncu-bayi ve takas komisyoncusu olarak hareket ettiğini, çünkü platformda takas edilen 13 tokenin menkul kıymet oluşturduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte SEC’in Coinbase’e karşı açtığı dava, bu 13 jeton menkul kıymet olarak kabul edilmeseydi çökecekti.

Yargıç Torres tarafından verilecek bir karar gelecekteki davalar için emsal teşkil etmeyecek olsa da Coinbase davasına başkanlık eden Yargıç Rearden’in son altı aydır kürsüde olduğunu belirtmek gerekir.

Aynı alt Manhattan mahkemesinin hem Yargıç Rearden hem de Yargıç Torres’i istihdam etmesi, XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığını belirlerken birbirlerinin yasal gerekçelerine önemli ölçüde ağırlık vermelerini muhtemel kılmaktadır.

Ripple davası Binance ve Coinbase’i etkileyecek!

Bu etkileşim karşılıklı olarak faydalıdır. Yargıç Torres’in ikincil piyasalarda satılan XRP coinlerinin menkul kıymet olduğuna hükmetmesi hâlinde SEC bir zaferi kutlayacak ve bu kararı Coinbase ve Binance davalarını inceleyen mahkemeler nezdinde zorlayıcı bir gerekçe olarak kullanacaktır.

Bununla birlikte Binance kripto para birimini (BNB) piyasaya sürdüğünden beri durum Coinbase’dekinden daha incelikli bir hal aldı. Bu nedenle Binance, Yargıç Torres’ten Ripple tarafından yapılan XRP satışlarının ve ihracının menkul kıymet arzı teşkil etmediğine dair bir karar bekliyor.

ripple

Yargıç Rearden söz konusu 13 tokenın menkul kıymet olmadığına karar verse bile SEC, Coinbase davasında “hizmet olarak stake etmenin” bir menkul kıymet teklifi oluşturduğunu iddia edebilir. Yine de SEC’in davası bir bütün olarak ciddi şekilde baltalanmış olacaktır.

Aynı mahkemede bile yargıçların farklı görüşlere sahip olabileceğini kabul etmek çok önemlidir. Ancak MetaLawMan’in görüşüne göre Yargıç Rearden’in kısa görev süresi, bu öneme sahip bir konuda daha deneyimli bir meslektaşının yasal gerekçesine katılmamasını olası kılıyor.

crypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin