Bitcoin

Piyasa analizi: Cardano yüzde 4 düşerken Bitcoin hakimiyeti yükseliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in altcoinler üzerindeki hakimiyeti, SEC-kripto endüstrisi cephesindeki son gelişmelerin ortasında sadece birkaç gün içinde yaklaşık yüzde 1 değer kazandı. Bugün, yüzde 4’ten fazla düşüş gösteren Cardano da dâhil olmak üzere birkaç altcoin geri çekildi. ADA’nın yanı sıra ATOM, GRT ve FIL de son 24 saat içinde sert düşüşler yaşadı.

Bitcoin (BTC) hakimiyeti artıyor

Bitcoin haftaya biraz olumlu bir başlangıç yaparak 27.500 dolara yükseldi. Ancak ilerleyen saatlerde SEC‘in Binance aleyhine bir dava açtığını duyurmasıyla her şey hızla değişti. Kripto para birimi saatler içinde 2.000 dolar değer kaybetti ve mart ortasından bu yana Bitcoin en düşük seviyesine gerileyerek 25.500 doların altına düştü.

Bu yeterince kötü görünürken Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu salı günü Coinbase’e kayıtsız menkul kıymetler sattığına dair benzer iddialar nedeniyle dava açarak bir adım daha ileri gitti. Bitcoin, 25.400 doların altına düşmeden önce yaklaşık 26.000 dolara kadar toparlanmıştı.

Şaşırtıcı bir şekilde Bitcoin ilerleyen saatlerde sıçrama yaptı ve haftalık başlangıç pozisyonuna iki bin dolar fırladı. Ancak, bu kısa sürdü ve varlık 26.500 dolara geri döndü ve birkaç gündür orada kaldı.

Bitcoin
BTCUSD. Kaynak: TradingView

ADA fiyatı yüzde 4 düştü

SEC’in eylemlerini takip eden hafta boyunca alternatif coinler de benzer bir dalgalanma yaşadı. Ethereum 1.900 dolardan 1.800 dolara geriledi ve şu anda 1.850 doların hemen altına yerleşmiş durumda. Binance coin beklendiği üzere en kötü performans gösterenler arasındaydı. Haberler çıkmadan önce 300 doların üzerinde işlem gördü ve 50 doların üzerinde değer kaybederek 260 doların altındaki mevcut konumuna geriledi.

Cardano ise son 24 saat içinde sert bir düşüş yaşadı. ADA yüzde 4’ün üzerinde düşüş yaşadı ve 0,3 doların üzerinde kalmaya çalışıyor. ATOM, GRT ve FIL günlük ölçekte en çok değer kaybedenler olurken diğer büyük hacimli alcoinlerin çoğu da biraz kırmızıda.

Bitcoin
Kripto Para Piyasasına Genel Bakış. Kaynak: Quantify Crypto

Toplam kripto piyasa değeri, pazartesi ve salı günü altına düştükten sonra geçtiğimiz gün 1,1 trilyon dolar seviyesini korumayı başardı. Bu nedenle, Bitcoin’in piyasa değeri hala 510 milyar doların biraz üzerinde duruyor. Altcoinler üzerindeki hakimiyeti ise birkaç gün içinde yaklaşık yüzde 1 artarak yüzde 46,7’ye yükseldi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin