Ripple’dan devrim niteliğinde çözüm: XRP bundan nasıl etkilenir?
Ripple’dan devrim niteliğinde çözüm: XRP bundan nasıl etkilenir?

Ripple’dan devrim niteliğinde bir çözüm! XRP fiyatları ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’dan devrim niteliğinde bir gelişmeye daha tanıklık ediyoruz. Ripple (XRP)’ın çığır açan ödeme çözümü yazılımı xRapid’in ilk pilot sonuçları çıktı ve ürün hayal kırıklığına uğratmadı. Platformun pilot projesi kapsamında ABD ile Meksika arasında gerçekleştirilen bir havale işlemi başarıyla tamamlandı.

Bu uygulama finansal sistemde yeni bir çağ açma potansiyeline sahip

Yapılan testlerde, xRapid kullanan finansal kuruluşlar işlemlerde %40 ila %70 arasında tasarruf etmeyi başardı. Bu kurumların mevcut sisteminde aracılık eden komisyoncular olduğunda havale süreci hem masraflı hem de yavaş bir şekilde gerçekleşiyordu. Ancak yeni xRapid platformunda yapılan ortalama bir ödeme işlemi yaklaşık iki dakika sürdü. Platform iki dakikanın büyük bir kısmını gönderilen fonu yerel ödeme kanallarında işleme alırken harcadı. Ripple platformu 2 ila 3 dakika arasında bilinen işlem hızıyla hayal kırıklığına uğratmadı.

Bu pilot sonuçlar, bir oyun değiştirici ve devrim niteliğinde. Çünkü xRapid 2 ila 3 gün süren bir işlemi 2 dakikaya düşürüyor. Bu sonuçlara göre, xRapid havale işleminin tamamlanma süresini yüzde yüze yakın bir oranda azaltmayı başardı. Bu benzersiz uygulama geleneksel finansal sistemde yeni bir çağ açma potansiyeline sahip.

Ripple’dan devrim niteliğinde çözüm: XRP bundan nasıl etkilenir?

xRapid aslında Ripple’ın piyasaya sürdüğü ve XRP tokenlerinin ödeme yöntemi olarak kullanıldığı ilk uygulama. XRP bu uygulama ile sunduğu likidite sayesinde komisyonculara olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı planlanıyor. Bu gelişmelerden sonra XRP’nin finansal kuruluşlar tarafından daha fazla tercih edilebilir bir ödeme yöntemi haline gelebileceği söylenebilir. Ayrıca XRP’nin yaygınlaşmasına ve dolayısıyla fiyatında bir artışa da yol açabilir. Ancak mevcut piyasa verilerine göre, XRP kendinden beklenen performansı henüz gösteremiyor.

Mevcut piyasa durgunluğu XRP’nin fiyatını son 24 saatte %14,4 oranında düşüşle 0,69 dolara kadar indirdi. XRP, önümüzdeki haftalarda ve aylarda kripto paraya ve projeye olan inancımızı geri getirme potansiyeline sahip.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereumworldnews

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin