Ripple (XRP) için en büyük risk düzenleme
Ripple (XRP) için en büyük risk düzenleme

Ripple’a rakip mi geliyor? Coil nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yılın başlarında, Ripple’ın Teknik Direktörü Stefan Thomas, yeni bir şirket kurmak için görevinden istifa etti. Söz konusu şirkete Coil deniyor ve mikropayments yoluyla içeriğin parasal desteğine odaklanıyor. Bu durum akıllara Ripple’a rakip mi geliyor? sorusunu getiriyor.

Coil, mikropayments yoluyla içeriğin parasal desteğine odaklanıyor

Özellikle Stefan, InterLedger Protokolü (ILP) ile ilgili çalışmaları ile biliniyor. ILP, Blockchain’lerin diğer defter sistemleriyle birlikte çalışabilirliğini sağlayan açık bir protokol. Coil, içerik oluşturucuları ödeme sistemlerinde desteklemek için bunu kullanmayı amaçlıyor.

Xpring’in Genel Müdürü Dan Aranda, Coil ve uygulamaları hakkında konuştu. Xpring, Ripple’ın Blockchain ve dijital varlıklar arenasındaki girişimleri için incubator ve Coil de bunlardan biri. Dan Aranda konuşmasına Stefan Tomas’dan bahsederek başladı ve Bitcoin’in erken büyümesine yaptığı katkılardan söz etti. Dan Aranda konuya yönelik şunları söyledi:

Uygulama ödemeler üzerinde duruyor. Ancak çok düşük değerli ödemeler, mikrofizelere odaklanma anlamında, özellikle web’den para kazanmak ve web içeriğinden para ya da video akışı olsun, içerikten para kazanmak için alternatif bir reklam tabanlı modeller olacak.

Ripple’a rakip geliyor olabilir!

Stefan, paranın hareket etmesine izin veren farklı Blockchain’leri izlemek için XRP Ledger ve ILP’yi kullanacak. Ayrıca Codius olarak bilinen bir agnostik akıllı sözleşme platformu kullanacak. Codius, içerik oluşturucularına katkılarından dolayı ödeme yapmak için gelir ödemesi sözleşmeleri oluşturmak adına kullanılabilir. Ayrıca Dan Aranda, XRP Ledger’da ölçekleme sorunları hakkında, Ethereum’un Plazma protokolü ile karşılaştırmalar hakkında konuştu ve şunları söyledi:

Sanırım Blockchain’leri ölçeklendirebilecek bir tür yeni uygulama görmeye başlıyorsunuz. Bunun bir parçası olan sidechain kavramının ilginç olduğunu düşünüyorum. Yani Ethereum topluluğunda, bunun hala güvenlik için halka açık Blockchain’de faydalanabildiğiniz plazma ile ifade edildiğini görüyorsunuz. Ancak aslında belirli bir uygulama için kendi defterinize sahip olursunuz.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin