Ripple yöneticisinden iddialı Bitcoin ve XRP açıklaması
Ripple yöneticisinden iddialı Bitcoin ve XRP açıklaması

Ripple yöneticisinden iddialı Bitcoin ve XRP açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Asheesh Birla, Bitcoin’in alanda olabilecek tek kripto para birimi olmadığının net bir şekilde ortaya çıktığını söylüyor.

Genel piyasa algısı

RippleNet’in genel müdürü olarak da görev yapan Asheesh Birla, yakın tarihli bir Lend Academy podcast’inde, genel piyasa algısı hakkında konuşurken Bitcoin maksimalizminin günlerinin sona erdiğini belirtt ve şöyle dedi:

“İnsanların sadece Bitcoin’in alanda olacağına inandıkları günlerin bittiğini düşünüyorum. Sanırım çok sayıda dijital varlık olacağı ve tokenize edilecek çok daha geleneksel varlıkların olacağı açık.”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi Birla da Bitcoin’in uygulanabilir bir ödeme yöntemi olamayacağına inanıyor ancak BTC’ye “Altın’a karşı yenilikçi bir alternatif” olarak bakıyor:

“Bugün baktığınız şekilde piyasadaki belirsizlği gördüğünüzde, Fed ve diğer merkez bankaları para basarken şimdilik bu adımlar hoşunuza gidebilir. Ancak yarını hesap ettiğinizde Bitcoin’in altın gibi bir güvenli liman olduğunu göreceksiniz.”

Kredilendirmeden e-ticarete

XRP söz konusu olduğunda Birla, bunun daha verimli bir küresel ödeme sistemi için bir kanal olduğuna inanıyor.

Ripple’ın, XRP destekli Talep Üzerine Likidite (ODL) çözümünü küresel olarak düzenleyici onay alabilecekleri ülkelere genişletmeye devam edeceğini söylüyor.

Blockchain devi, geçen ay RippleNet müşterileri için XRP kredileri başlattı. Birla, kredi vermenin yalnızca ilk ürünleri olduğunu ve yakında e-ticarete girmeyi planladıklarını söylüyor:

“Kredi verme, RippleNet müşterilerimize onlar için gerçek sorunları çözen, sunabileceğimiz diğer ürünlerden sadece bir tanesi. Ödünç verirsiniz ve ödemelerinizi alırsınız. Bu da yenilik yapmamız için birçok başka alanı bize açar. Özellikle açılacak olan alanlardan biri e-ticarettir.”

RippleNet, CBDC’leri köprüleyebilir

Birçok kişi merkez bankası dijital para birimlerinin XRP için varoluşsal bir tehdit oluşturduğuna ikna olsa da Birla, konunun blok zinciriyle hiçbir ilgisi olmadığını belirtiyor.

RippleNet ise, merkezi CBDC’leri birlikte çalışabilir bir ağa köprüleyebilir:

“RippleNet aslında bu yerel CBDC’leri alıp paranın daha verimli hareket etmesini sağlamak için köprü oluşturabilir. Bu yüzden Ripple gibi şirketler için CBDDC’nin çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum.”

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin