Uzman analistten XRP için çılgın tahmin: Hedef 14 dolar!
Uzman analistten XRP için çılgın tahmin: Hedef 14 dolar!

Ripple (XRP)’ın ‘gizemli’ bir kurucusu olduğu ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın ödeme protokolünün ve dijital varlık XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple Labs’ın Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından kurulduğu biliniyor.

Ripple’ın ‘gizemli’ bir kurucu ortağı var!

Ancak, uzun zamandır, bugüne kadar neredeyse hiç kimsenin bilmediği bir gizemli ortak kurucunun daha olduğu tahmin ediliyor. The Block tarafından 26 Nisan’da yayınlanan yeni bir makalede, Ripple’ın anonim ortak kurucusu hakkındaki söylentileri tekrar canlandıran detaylar ortaya çıktı. Makaleye göre, Ripple’ın ‘anonim ve gizemli kurucu ortağı’ aslında o kadar da anonim ve gizemli değil. 

Onun adı Arthur Britto ve Ripple’ın sözcüsüne göre Ripple’ın gelişiminde erken bir oyuncu olduğu. Ancak Britto’nun mutlaka kurucu ortak olmadığı da söyleniyor. Ripple’ın eski danışmanlarından Alan Safahi, Britto’yla birçok kez tanıştı ve tanıştığı en zeki insanlardan biri olduğunu iddia etti. Ripple’ın iletişim ekibi ayrıca Britto’nun kimliğini doğruladı ve bir Ripple sözcüsü, Britto’nun gizliliğine değer verdiğini ve bunun kişisel nedenlerden dolayı olduğunu söyledi:

Arthur içe dönük ve süper bir kişi. Kişisel sebeplerden dolayı halka açık olma arzusu yok. Sadece teknoloji için projede.

Arthur Britto, Ripple’ın gizemli kurucu ortağı olabilir

Üstelik Britto, sadece projeden değil, Ripple Labs’ta bile çalışıyor. Ripple’ın iletişim ekibine göre, onu düzenli olarak görüyorlar ve şimdi bir danışman görevinde bulunuyor ve henüz lansmanına başlanmayan bir kripto depolama startup’ı olan Polysign ile çalışıyor. Şimdi sözde üçüncü Ripple kurucusunun kim olduğu biliniyor olsa da Ripple Labs’in hikayesi Jed McCaleb’in Stellar üzerinde çalışmak için 2013’te projeyi aniden terk ettiği gibi merak uyandırıcı bir hikaye olarak kalıyor.

Britto’nun gerçek kurucu olduğunu belirten birtakım söylentilere rağmen, McCaleb’in daha sonra Chris Larsen ve Arthur Britto’yu getiren kurucusu olduğu söyleniyor.  Block, Ripple’dan resmi bir bilgi almaya çalıştı, ancak başaramadı. Sonuçta, Britto hakkındaki söylentiler artık gizemli değil.

İnvestinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin