Ripple
Ripple, bu dev ödemeler şirketiyle mi ortaklık kuracak?

Ripple: XRP ve RippleNet, CBDC için mükemmel çözüm olur

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkez bankası tabanlı dijital para birimi (CBDC) tedavüle sürme yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Facebook Libra’nın lansmanının duyurulmasıyla tetiklenen, dünya çapında giderek daha fazla ülke CBDC’yi araştırırken, Facebook projesi durdu. Bu nedenle, yeni bir gelişmeye göre, Facebook Libra, Ocak 2021’de başka bir para birimi sepeti olmadan USD bazlı bir stabilcoin olarak piyasaya sürülecek.

Şu anki küresel lider, dijital yuan zaten Starbucks ve diğer tanınmış ortaklar gibi çok sayıda restoranda test edildiğinden, uzmanlara göre Çin, dünyanın en az 3 yıl ilerisinde. Küresel ekonominin bir sonucu olarak ağ kurma ihtiyacı finansal sistemde yer aldığından, dünya çapındaki hükümetlerin CBDC’lere (Merkez Bankası Dijital Para Birimleri) yönelik görüşü temelden değişti.

“XRP ve Ripplenet altyapısı Merkez bankası Dijital parası (CBDC) için uygun”

Bu, büyük miktarlarda taze sermayeyi hızlı ve ucuza taşıması gereken birçok finansal ortam yaratır. Bununla birlikte, CBDC ‘ler olarak ihraç edilen stabilcoin gibi dijital varlıkları ulusal sınırların ötesine hızlı ve ucuz bir şekilde taşımak için uygun altyapı hala eksik. RippleNet Genel Müdürü Asheesh Birla, Lend Academy’den yeni bir podcast’te “CBDC’lerin” RippleNet üzerinden mükemmel bir şekilde gönderilebileceğini söyledi:

Bence RippleNet bu yerel CBDC’leri alıp paranın daha verimli hareket etmesini sağlamak için köprü oluşturabilir.

Bazı haberler ayrıca Ripple’ın ödeme teknolojilerinin, dünyanın bir ucundan diğerine düşük maliyetle bir köprü para birimi olarak XRP kullanarak CBDC’leri hızlı ve ucuz bir şekilde göndermek için mükemmel bir şekilde uygun olduğunu vurguluyor. tanınmış finans endüstrisi isimlerinden oluşan bağımsız bir panel Thirty Grubu, geçtiğimiz günlerde Ripple’ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve mevcut finansal manzarayı yeniden tanımlayabileceğini belirtti:

Böyle bir stabilcoinin, sınır ötesi ödemeler için değerli olması ve özel sektörde gerçek zamanlı brüt ödeme sistemi, döviz borsası ve dijital para birimi XRP olan havale ağı Ripple tarafından sunulana benzer bir işleve hizmet etmesi mümkündür.

Bank of France ayrıca bir raporda hem Ripple (XRP) hem de Ethereum’un dijital euro’yu yönetebileceğini belirtti. Avrupa Merkez Bankası bir süredir dijital euro hakkında araştırma yapıyor ve bu amaçla bir görev gücü oluşturmuş olsa da, bu organın bugüne kadar kaydettiği ilerleme tatmin edici olmadı. Özellikle, Almanya’nın önde gelen bankacılık derneği, yılın başından beri dijital bir avronun geliştirilmesi çağrısında bulunuyor, böylece uzun vadede yarının finansal sistemiyle bağlantımızı kaybetmiyoruz ve bu nedenle Çin’e veya Amerika’ya fazla bağımlı hale gelmiyoruz.

Ripple’ın Kredi hizmeti için güçlü talep

Birla’ya göre şirketlerin ihtiyaçları artık havale hizmetlerinin çok ötesine geçiyor. Özellikle Fintech firmaları arasında, büyük sapmalar olmaksızın hızlı ve kolay bir şekilde kredi sağlayabilecek bir platform için büyük bir talep var. Bu nedenle Ripple’in yeni ürünü “Kredi Hattı”na olan talep, Birla’nın açıkladığı gibi son birkaç hafta içinde neredeyse patlama yaşadı:

Bu tür şirketleri desteklemek için doğru bir finansal altyapınız olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden önümüzdeki yıl yenilik yapma ve geliştirme açısından gerçekten dört gözle beklediğim bir şey bu.

Kredi Hizmeti, Fintech’in ve KOBİ’lerin XRP dijital varlığı kullanılarak büyük ölçekli sınır ötesi ödemelerin yapılmasını sağlamak için talep üzerine sermaye artırmasını hedefliyor. Ürün hala beta aşamasında, ancak talep şimdiden yüksek.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin