Spekülasyonlar XRP'yi 10 dolara taşıyabilir mi?
Spekülasyonlar XRP'yi 10 dolara taşıyabilir mi?

Ripple (XRP) uçuyor: Ethereum (ETH) ise kara kara düşünüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tüm kripto para ve dijital varlık projeleri piyasa değeri ile sıralanır. Bitcoin, 2018’de oldukça düşmesine rağmen en iyi kripto para olmaya devam ediyor. Bitcoin’in ardında, Ethereum artık iki numaralı koltukta oturmuyor. Bunun yerine, Ripple (XRP) toplam değerleme açısından Ethereum’u geçtiğimiz günlerde aştı. Şimdi ise XRP, ETH ile arasındaki piyasa değeri farkını büyütüyor.

Ripple (XRP) ve Ethereum (ETH) arasındaki piyasa farkı

2018 yılı, çoklu segmentlere ayrılabilir. Fiyat cephesinde, tüm para birimleri muazzam değer kaybetti. Bu hafta bile, başka bir büyük gerileme meydana geldi. Bu, Bitcoin’in yanı sıra tüm altcoinleri, tokenleri ve dijital varlıkları etkiledi. Bu eğilimin biraz şaşırtıcı bir yan etkisi, piyasadaki satış sıralamasının nasıl sarsıldığı. Çok az sayıda proje şu anda 1 milyar doların üzerinde bir değerde duruyor.

Daha büyük değişiklik, piyasadaki en iyi üçün artık aynı kalmaması. Ether ve XRP her ikisi de ilk üçte birlikte, ancak yerleri geçtiğimiz günlerde değişti. Şu anda XRP’nin değerlendirmesi, Ethereum’dan daha yüksek. CoinMarketCap tarafından yayınlanan istatistikler, şu anda her iki ekosistemi ayıran 2,2 milyarlık bir farkı  onaylıyor. Bugün bile XRP’nin değeri, Ether’in değerinden daha fazla artmaya devam ediyor.

Ripple (XRP) fiyat grafiği
Ripple (XRP) fiyat grafiği

XRP fiyatını daha fazla arttıracak bir dizi haber var

Büyük resme baktığımızda, bu eğilim sadece daha belirgin hale geliyor. Piyasada şu anda XRP’nin %7,6 oranında artışla 0,50 dolardan işlem görürken Bitcoin ile bezer eğilime sahip olduğu görünüyor. Ether’in ise Bitcoin’in fiyat hareketleriyle yakından bağlantılı olduğu görülmüyor. Bu, XRP ve ETH arasında daha büyük bir boşluğa yol açabilecek çok ilginç bir eğilim. Bu da XRP’nin bir süre için Ethereum üzerinden piyasa değerini koruyacağını gösterebilir.

Bunun gibi gelişmeler, iyi bir sebep olmaksızın gerçekleşmez. XRP için, fiyatı daha yüksek bir fiyata yükseltmek için bir dizi haber var. Bu projenin piyasa sıralamasını aynı anda etkiler. Ripple ve Swift arasında devam eden bir “debacle”, Ripple için şaşırtıcı bir boğa momentumuna neden oldu. CEO Brad Garlinghouse, şirketin teknolojisinin Swift’in altyapısını tamamen değiştirebileceğini iddia ediyor.

Ethereum (ETH) fiyat grafiği
Ethereum (ETH) fiyat grafiği

XRP Bitcoin’e rakip değil ama Ethereum’un uzun süre yerini alabilir

Ayrıca, xRapid’in ticarileşmesi tam olarak etkin. Birçok servis sağlayıcı, Ripple teknolojisini birleştiriyor. xRapid’in temel amacı sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak. XRP ise toplam yerleşim hızını artırırken maliyetleri azaltmaya yardımcı olur.  XRP spekülatörleri, bu ticarileştirmenin yerel varlığın fiyatı üzerinde de olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor.

Ödemeler alanında XRP daha yaygın olarak kabul ediliyor. Destek sunacak en son firma Omni. Bu fiziksel depolama ve çevrimiçi kiralama hizmeti sağlayıcısı, müşterilerin XRP’de ödeme yapmasına olanak tanır. Daha fazla kullanım durumu ortaya çıktıkça, bu varlığın piyasa değeri daha da büyüyecek. XRP bu bağlamda Bitcoin’e rakip olmasa da, Ethereum’un uzun süre yerini alacak gibi görünüyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin