Fork savaşı devam ederken cesur iddialar sektörü karıştırıyor
Fork savaşı devam ederken cesur iddialar sektörü karıştırıyor

Fork savaşı devam ediyor: Ama borsalar BCHABC’yi “BCH” olarak etiketliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları, BCHABC’nin ağ bölünmesinden sonra Bitcoin Cash’in baskın zinciri olmaya devam edeceğine inanıyor. Her ne kadar bu uygulama lehine bir şey olsa da, hem Bittrex hem de Coinex çok tartışmalı bir duruş sergiliyorlar. Fork savaşı devam ederken bu borsalar BCHABC tokenlerini “BCH” olarak nitelendirerek ticarete izin veriyor. Ancak henüz bu konuda kalıcı bir karar yok.

Borsalar neden BCHABC’yi “BCH” olarak etiketliyor?

Bitcoin Cash hard forku ve müteakip ağ bölünmesi oldukça heyecana neden oldu. Bitcoin Unlimited (Status Quo), madencilik ve node desteği eksikliğinden dolayı radardan tamamen düştüğü için iki canlı ağ ortaya çıktı. Bu nedenle, odak şimdi hem BCHABC hem de BCHSV üzerinde. Her iki zincir de hâlâ pazarın hakimiyeti için savaşıyor ve SV’nin geçen günlerde BCHABC’yi yakaladığı görülüyor.

Resmi bir karar vermeyen çoğu borsa, bekle-ve-gör tutumu ile hareket ediyor. En büyük platformlar “BCH” sembolünü kullanmayı bıraktılar, çünkü bu para bir önceki ağ kurallarına göre mevcut değil. BCHABC ve BCHSV’ye göre en üst sıraya çıkmak, yeni Bitcoin Cash olmak demek. Diğer bir seçenek, borsaların mevcut tokenleri altında her iki tokeni de işlemeye devam etmeleri, bu da sadece işleri daha da karmaşık hale getirecek.

Bazı ticaret platformları kararını zaten verdi. Hem Bittrex hem de Coinex’e bakarken ilginç ama endişe verici bir eğilim ortaya çıktı. Her iki borsa da şu anda kullanılmamasına rağmen BCH işlemine izin veriyor. Ayrıca, kullanıcıların eski BCH tokenlerini yeni sürümlere Bittrex veya Coinex üzerinden de dönüştürebildikleri görülüyor. Bunun yerine, bu borsalar BCHABC’yi “BCH” olarak işliyor.

Bitcoin Cash (BCH) hard forku  zaman çizgisi

Fork savaşı devam ederken cesur iddialar sektörü karıştırıyor

Bu kararı bir şekilde haklı gösterebilirken fork savaşı, mevcut ağ bölünmesi ise bunun olumsuz ve biraz şüpheli bir karar gibi görünmesini sağlıyor. BCHABC üretilen ve birikmiş POW blokları açısından liderliğini kaybedecek olsa, bu borsalar sıkıntılı bir sürece girebilir. Bu durumda, “azınlık zinciri”, Bitcoin Cash olurken, trader’lar ve yatırımcılar, hamlenin BCHSV’ye ait olmasını bekleyecek.

Ayrıca, her iki şirketin bu özel eylem tarzını bu kadar erken bir aşamada almaya karar vermelerinin haklı nedenleri de olabilir. Daha spesifik olarak, ağ bölüşümü 48 saatten daha kısa bir sürede tamamlandı. Blockchain geleceği ile ilgili birçok şey şu anda belirsizliğini koruyor. Bu nedenle mevcut ayrı fiyat işaretleyicilerini etkin bir şekilde muhafaza etmek uygun görünmüyor. Bir baskın zincir ortaya çıkana kadar, bu durum gözden geçirilebilir.

Reddit’teki ilginç bir ateşli tartışma Bittrex ve Coinex tarafından alınan bu karar üzerine. Bazı insanlar “ABC için sıfır piyasa talebi” olduğunu iddia ediyor. BCHSV için bir pazar talebi olup olmayacağının ise belli olmadığı vurgulanıyor. ABC’nin madencilik havuzlarının hash rate’ini nasıl manipüle ettiğine ve madencilik yapmadan madencileri nasıl “çaldığına” dair pek çok endişe var. Bunlar şimdilik çok cesur ve kanıtlanmamış iddialar.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin