Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor
Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor

Ripple (XRP) Swift’i fena vurdu: Şimdi ismini yaşatmak için çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Swift, ismini yaşatmak için çalışıyor. Küresel Ödeme Ağı, Ripple (XRP) ve diğer yeni sınır ötesi ödeme girişimlerine karşı koymak üzere tasarlanmış yeni bir ödeme sistemini test ediyor.

Swift, Ripple (XRP) ve benzeri rakiplerine kendini göstermek istiyor

Financial Times’a göre Swift, finansal kurumların verileri ikili olarak paylaşmasına izin vererek ağdaki hataları ve gecikmeleri azaltmak için tasarlanmış yeni bir sistem başlatıyor. Sistem Blockchain temelli değil. Bunun yerine,  banka hesap numaralarını ödemeden önce doğrulamak için finansal kurumların bir diğerinin verilerine erişmesine izin veren bir uygulama programlama arabirimi (API) kullanacak. Hedef, daha önce ödeme ağını yavaşlatan gecikmeleri ortadan kaldırmak ve Swift’in eleştirmenlerinin yanı sıra Swift’in teknolojilerinin geri kaldığı belirten Ripple CEO’sunun haklı olmadığını ortaya koymak.

Cory Johnson: “Ripple, piyasadaki en gelişmiş şirket.”

Ripple’a ek olarak Swift, daha iyi, daha hızlı ve daha ucuz sınır ötesi ödemeler sunmayı hedefleyen TransferWise ve Revolut gibi fintech’lerlede sıkıntı yaşıyor. Şimdiye kadar, JP Morgan da dahil olmak üzere, sistemetoplamda 15 banka katılıyor. Hızlı pazarlama müdürü Luc Meurant, yeni sistemin ödemeleri daha hızlı işleyeceğini söyledi.

JP Morgan, Swift denemesine katıldı

Luc Meurant konuya yönelik şunları söylüyor:

Kötü biçimlendirilmiş ve bazı bilgileri eksik olan ödemeler olduğunu biliyoruz. Bunu daha sonra zincirde düzeltmek ve ödemeyi ertelemek yerine, mümkün olan en kısa zamanda (ön doğrulama ile) sorunları tahmin etmeye çalışıyoruz, böylece ödemeler daha hızlı işlenebilir.

JP Morgan, Swift denemesine katılmasına rağmen, Interbank Bilgi Ağı (IIN) adı verilen bir Blockchain tabanlı ödeme platformu da oluşturdu. Bu çözüm şu anda 130 banka ağı tarafından test ediliyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin