Mastercard’dan yeni bir dijital para hamlesi geldi!
Mastercard kripto işlemleri ile ilgili önemli bir patent alıyor

Mastercard kripto işlemleri ile ilgili önemli bir patent alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödeme sistemleri devi Mastercard, kripto para işlemlerini özel tutmanın yeni bir yolunu geliştirdiğini iddia ediyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından Perşembe günü yayınlanan bir patent başvurusuna göre, Mastercard, hem taşınma noktasını hem de işlem yapılan miktarı etkileyecek olan bir Blockchain üzerinde işlem yürütme sistemi çıkarıyor.

Yapılan açıklamaya göre, sistem, ortak anahtarla etkileşimde bulunan bir işlem sırasında bir ara adresi kullanarak çalışacak. İşlem verileri daha sonra saklanırken, özel bir anahtar kullanılarak yeni bir işlem ve dijital imza oluşturulacak. Ve hedef adresi ve ödeme tutarını içerecek yeni işlem verileri gönderilecek.

Bu yöntem kısaca şu şekilde tanımlanıyor:

Kullanıcılara, yalnızca diğer kullanıcılarla önemli ölçüde büyük hacimli işlemlerde yer alan az sayıda adrese para aktarma ve bu fonları alma imkânı tanıyacak olup böylece veriler zararsız hale getirilecek.

Ayrıca miktarlar, birden fazla adres kullanılarak çoklu aktarımların kullanılmasıyla da gizlenebilecek. Uygulama, Blockchain platformlarının, işlemlerde Bitcoin gibi çeşitli dijital para birimleri kullanan kullanıcılar tarafından gittikçe artan bir şekilde kullanımı olduğuna dikkat çekiyor.

Mastercard Blockchain işlemlerinin doğası gereği izlenebilir olduğunu düşünüyor.

Mastercard, bazı kullanıcıların Blockchain işlemlerinin sağlayabildiği anonimlikten dolayı kripto paraları tercih ettiğini söylüyor. Özellikle bir Blockchain adresinin arkasında kullanıcıyı tanımlamak son derece zor. Yani bir birey yüksek düzeyde bir anonimlik ile Blockchain kullanarak para transfer edebilir veya alabilir. Ancak, çoğu Blockchain defterleri aslında anonim değil. Uygulama, işlemlerin Blockchain’in doğası değişmez bir defter olması nedeniyle izlenebileceğini açıkça belirtiyor.

Sonuç olarak, genel verileri kullanarak belirli bir Blockchain cüzdanıyla ilişkili tüm işlemleri tanımlamak mümkün. Sonunda, kullanıcılar bu şekilde tanımlanabilir.

Patentte ise şu ifadelere yer veriliyor:

Örneğin, bu veriler birikmiş ve analiz edildiği için, bir cüzdanın arkasındaki kullanıcıyı ortaya çıkarır ya da en azından onlar hakkında bilgi sağlar… Bununla birlikte, Bitcoin gibi blok zincir teknolojisinin mevcut iletişim ve ilişkilendirme yapısı, işlemlerin nerede yapıldığının belirlenmesini gerektirir.

Sonuç olarak, bir cüzdanın anonimleştirilmesini ve bunun bir Blockchain ile ilişkilendirilmiş olan kullanıcı sayısını arttırmak için teknik bir çözüme ihtiyaç duyulmaktadır.

ABD’de kripto işlemlerini izlemenin yollarını arıyor

Patent başvurusu, aynı zamanda Monero ve Zcash gibi gizlilik odaklı kripto para birimlerini de destekliyor.

Kullanıcılar işlemleri yaparken gizli kalmayı tercih edebilirken, Monero ve Zcash gibi coinlerin önemi, ABD İç Güvenlik Bakanlığı gibi devlet kurumlarının gizlilik coinlerinden gönderilen fonları takip etmenin yollarını aramaya yoğunlaşmasıyla daha çok arttı.

Ajans, bu hafta başlarında, kişisel para cüzdanı işlemlerini takip etmek için adli analiz tekniklerini inceleyen bir öneri içeren ön talep belgesi yayınlamıştı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin