ripple (XRP)
Ripple (XRP) ile işlem yapmadan önce bilmeniz gerek 5 önemli detay

Ripple (XRP) ile işlem yapmadan önce bilmeniz gerek 5 önemli detay

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şaşırtıcı yükseliş ve Bitcoin’in finansal piyasalarda yaptığı heyecandan sonra, birçok insan kripto para dünyasında ortaya çıkacak bir sonraki büyük varlığa yatırım yapmaya açık gibi gözüküyor. Buna göre Ripple’in bu rol için mükemmel bir aday olması mümkün. Ripple aslında hem açık ödeme ağı hem de kripto para (XRP) olmak üzere iki role sahip. Ayrıca Ripple (XRP) şu anda piyasadaki en büyük kripto paralardan biri. (piyasa sermayeleri baz alındığında).

Ancak, yapılan her yatırım bir risk olarak kabul edildiğinden, yatırıma başlamadan önce olabildiğince fazla bilgi edinmek gerekir. Böylece nihai yatırım kararları olabildiğince bilinçli şekilde alınabilir. İçeriğimizin devamında ise Ripplei tokeni XRP’ye yatırım yapılmadan önce Ripple hakkında bilinmeye değer beş kritik noktayı paylaşıyoruz.

Ripple (XRP) uzmanlar tarafından oluşturuldu

OpenCoin, Ripple’in arkasındaki şirket. Ayrıca OpenCoin, her ikisi de bu alanda etkileyici kişiler olan Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından kurulmuştu. Larsen, finansal faaliyetlerde bulunan bu büyük şirketin arkasındaki güç merkezini oluştururken McCaleb,  Bitcoin ticaretinde geçmişe sahip bir isim. Her ikisi de çeşitli fon kaynaklarından gelen büyük yatırımları çekme konusunda çok başarılı oldular.

Ripple ciddi misyonu olan bir şirket

Ripple’ın nihai hedefi, kredi kartları ve PayPal gibi mevcut geleneksel ödeme yöntemlerine uygulanabilir ve güvenilir bir alternatif haline gelmek. Çok önemli olan bu hizmetin en büyük özelliklerinden biri işlemleri çok düşük ücretler ile yapabilmesi. Örneğin, tek bir işlem için toplam ücretin sadece binde biri gibi bir ücret alınırken aynı işlem uluslar arası para gönderme servislerinde yaklaşık yüzde 3 +30 sente tekâbül ediyor.

Geleneksel kreditörler Ripple’yi desteklemeye hevesli

Apple ve Google, birkaç büyük banka ile birlikte, Ripple’in ilk destekçileriydi . Aynı zamanda daha birçok küresel banka, şirket ile ortalık kurmaya hevesli. Bu, Ripple’in gelecekteki başarısı için iyi bir performans sergilediğini gösteriyor. Bu da, küçük bir bedel göz önünde bulundurulduğunda oldukça cazip olan bir yöntem. XRP’de işlem yapmak, müşterileri ile yapılan kredi anlaşmalarında çok daha fazla kâr elde etmenin kolay bir yolu.

Ripple finans dünyasında devrim yapabilecek potansiyele sahip

Ripple para birimi merkezsiz olup, banka işlemlerine bir ara ücret aşaması olmadan masrafsız bankacılık işlemleri sunuyor. Ripple aynı zamanda bir bankanın mevcut sistemleriyle de entegre şekilde çalışabilir. Diğer kripto paraları kullanmak için yapılması gereken güncellenmelere gerek duyulmaz. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, Ripple işlemleri de işlerken son derece hızlıdır. Bir işlem gerçekleşme hızı yaklaşık 4 saniye olarak biliniyor. Geleneksel piyasalarda uluslar arası para transferlerinin 3 – 5 sürdüğü düşünüldüğünde bu muazzam bir hız anlamına geliyor.

Ripple (XRP) diğer kripto paralardan daha güvenli

Ripple’nin diğer kripto paralardan büyük ölçüde daha güvenli görülmesinin nedeni Ripple’nin işlemleri doğrulama aşamasında madencileri kullanmamasından kaynaklı. Diğer bir ifade ile XRP tokeni mining yolu ile çıkarılmıyor. Bu da tokenin güvenlik ihlallerine ve siber saldırı risklerine maruz kalmasının çok daha düşük olmasını sağlıyor.

Ripple gibi kripto paranın finans piyasalarında ciddi bir rakip haline gelmesi için hala önünde uzun bir yol var. Tüm bu özellikler ise Ripple tokeni XRP’yi piyasada cazip kılan kripto varlıklar arasına sokuyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin