BIS Başkanı, Ripple'ı (XRP) ilgilendiren bir karar aldı.
BIS Başkanı, Ripple'ı (XRP) ilgilendiren bir karar aldı.

Ripple (XRP) için flaş gelişme! Yeni BIS Başkanı sınır ötesi ödemeleri önceliğine aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Ödemeler Bankası Başkanı olarak atanan Benoit Coeure, sınır ötesi ödeme çözümlerinin mevcut finans dünyasında “acil bir öncelik” olduğunu açıkladı. Bu alanda hizmet veren Ripple (XRP) ana akım benimsenmesinin eşiğinde olabilir.

En büyük önceliğimiz merkez bankası dijital paraları değil, sınır ötesi ödemeler

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Coeure, stablecoin’ler ve dijital varlıklar için kullanım durumlarını yorumladı. Merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) henüz gerçekleşmediğine ve biraz zaman alabileceğine inanan başkan, şu anda sınır ötesi ödemelerin çok yavaş ve çok maliyetli olduğunu belirtti.

Herkes sınır ötesi ödemelerin artık çok yavaş ve çok maliyetli olduğunu kabul ediyor. Topluluk için en önemli öncelik CBDC’ler değildir… En acil öncelik, sınır ötesi ödemeleri iyileştirmektir. Özellikle düşük gelirli ve gelişmekte olan ekonomiler için.

Ripple topluluğu ifadeye derhal olumlu tepki verdi. Zira Ripple’ın dünyanın eski sınır ötesi ödeme sistemini değiştirmesi en büyük tutkusu olarak biliniyor. Ripple şu anda RippleNet sistemini kullanarak 200’den fazla kurum ve bankayı ağına almış durumda.

Öte yandan, merkez bankası dijital para birimleri hala test aşamasında, Çin şimdiye kadar böyle bir varlığı başlatma planlarından bahseden birkaç ülkeden biri. Ancak Ripple, ticari bankaların dünyası ile dağıtık defter teknolojisi ve dijital varlıkların vaatleri arasında daha acil bir bağlantı olabilir.

Yeni BIS Başkanı, sınır ötesi ödemeler konusunda bir otorite olacak

Coeure, BIS’teki görevi kapsamında dijital para birimlerinin ve diğer alternatiflerin banka modellerine nasıl meydan okuyacağını da araştıracak. Bankanın inovasyon merkezi bu konuda çalışarak Coeure’u dijital paraların yaygın olarak benimsenme potansiyeli konusunda bir otorite haline getirecek.

XRP, bir stablecoin olmasa da, muhtemelen bankalar tarafından yönetilen bir sunucu sistemi ile hızlı ve ücretsiz ödemelere izin verebilir.

Bu arada tüm Bitcoin’lerini kaybeden Peter Schiff’in açıklamasını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin