Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?
Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?

Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin hayat kurtarıcı bir rol oynuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’da devam eden ekonomik kriz sebebiyle yerel para birimi her geçen gün değerini yitirerek hiperenflasyon oluşmasına sebep oldu. Bankalara olan güvenin de azalmasıyla, Bitcoin gibi kripto para birimleri ülkede giderek daha popüler hale geliyor. Purse.io Müşteri Destek Müdürü Eduardo Gomez, bir podcast yayınında göçmen Venezuelalılar için BTC‘nin ne kadar önemli hale geldiğinden bahsetti.

Ekonomik krizin iyice alevlenmesiyle 5 milyon kişi Venezuela’dan ayrılmak zorunda kaldı. Eduardo Gomez, LocalBitcoin gibi borsaların Venezuela’da ikamet eden insanlar için önemli hale geldiğini vurguladı.

Venezuela’dan ayrılanlar, ailelerine Bitcoin üzerinden para gönderiyor: Ancak bu da kolay olmuyor

Gomez’e göre ülkeden ayrılan insanlar, LocalBitcoin gibi borsalardan satın aldıkları Bitcoin’leri Venezuela-Kolombiya sınırındaki bir aracı kişiye gönderiyor. Parayı alan kişi Bitcoin’i Venezuela’nın yerel para birimine dönüştürüyor ve aileye ulaştırıyor.

Gomez konuyla ilgili şunları söyledi:

Bitcoin’i esas olarak bu ticaretin arka ucu olarak kullanıyorlar. Böylece, pezoları Kolombiya’daki bir kişiye götürüyorlar ve daha sonra Venezuela’daki kişiye para göndermek için LocalBitcoin ticareti başlatıyorlar. LocalBitcoin platformunda banka havalesi kullanılıyor.

Ülkede banka hesapları bloke ediliyor

Kripto para birimlerinin daha fazla benimsenmesi, birçok Venezuela vatandaşının kötü ekonomik koşullarını dengeleyebilir ve bankacılık kısıtlamaları olduğunda daha fazla ekonomik özgürlük sağlayabilir. Sınır ötesi ödemelerde en iyi döviz kuru, LocalBitcoin gibi borsalar aracılığıyla belirlenir.

Gomez sözlerine şöyle devam etti:

Son iki ila üç yıl içinde giderek daha fazla banka hesabını bloke ettiler. İnsanlar banka şubesine gitmek ve yöneticiye banka hesaplarına neden bu kadar çok para girdiğini veya çıktığını açıklamak zorunda kaldılar.

Büyük umutlarla başlatılan Petro, Amerika’nın yaptırımları sebebiyle ölü doğdu

Hükümetin piyasaya sürdüğü Petro ise günlük kullanım problemleri yaşıyor. ABD yaptırımları da Petro’yu hayli olumsuz etkiledi zira Petro, yaptırımların hedeflediği petrol rezervleriyle destekleniyor.

Gomez’e göre, bir bireyin kripto para birimleriyle ilgili okuryazarlığını artırmak, Venezuela gibi ülkelerde daha fazla benimsenmesine yol açabilir. Bitcoin sadece sınırlar ötesinde para göndermek için bir araç değil, aynı zamanda günlük borsa aracı da olabilir.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin