Ripple (XRP) fiyatı teknik analiz
Ripple (XRP) fiyatı teknik analiz

Ripple (XRP) fiyatı 2019 yılında “5 doları” bu üç nedenle görebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eğer kripto paraların tüm zamanların en yüksek değerlerine geri döneceğini düşünüyorsanız, Ripple, Bitcoin gibi bir parayla karşılaştırıldığında daha büyük bir ROI sunacak. Bunun nedeni, 0,51 dolarlık geçerli fiyatıyla 3,30 dolarlık bir dönüşün, Bitcoin’in 1,5x’e kıyasla yaklaşık 6 kat artış göstermesi. Bu mümkün mü? Ripple (XRP) fiyatı tüm zamanların en yüksek noktasına geri dönecek mi? Bazı uzmanlar, XRP’nin,  15x YG’yi temsil edecek şekilde yıl sonunda 5 dolar kazanacağını tahmin edecek kadar ileri gitti. Aşağıda bu olasılığın geçerli olabilmesinin üç sebebine bakacağız. 

  1. Bankacılık kurumları tarafından artan benimsenme

Ripple, finans endüstrisini on yıllar boyunca engelleyen problemleri çözmeye çalışan bir Blockchain çözümü sunar: yavaş işlem hızları, yüksek işlem maliyetleri ve güvenilmezlik. Ripple ayrıca, bu büyük ödeme sağlayıcıları için sınır ötesi ödemeleri çok daha verimli hale getirmeyi de amaçlıyor.  Bu çözümlerin erken başarı gösterilmesinde, büyük finansal kurumların Ripple platformuna ortak olmasının etkisi büyük.

Şimdiye kadar, ödeme sağlayıcılarından bankalara kadar uzanan 100’ün üzerinde finans kuruluşu, Ripple ile ortaklık oldu ve platformun sunduğu birçok Blockchain çözümden yararlanıyor. Bu yılın başlarında Ripple, Umman’daki ilk banka olan BankDhofar ile ortaklık kurdu. Basın açıklamasında bankanın bilgi şefi Dr. Tarık Taha, bu hamlenin banka için neden bu kadar önemli olduğunu şu sözlerle belirtiyor:

Bununla, ödeme yolculuğunda uçtan uca görünürlük ile saniyeler içinde anlık, sürtünmesiz ve güvenli sınır ötesi para transferleri sağlayabiliriz.

Ripple ayrıca, Almanya‘da “birçok banka” ile ortaklık kurulacağı duyurusunun da olduğunu belirtiyor. 

  1. Diğer ortaklıklar

Ripple, sınır ötesi finansal işlemler için kendisini tercih edilen dağıtık defteri teknolojisi olarak konumlandırıyor. Bu cephede, Ripple finansal firmalar tarafından büyük kabul gördü. Ne yazık ki, XRP’nin fiyatı bu ortaklıklara orantılı olarak değişmedi.

Bazı yorumcular, bu firmaların bir kısmının Ripple’ın tokeni XRP’yi kullanmadığı için fiyatın artmadığını öne sürüyor. Bu kısmen doğru olabilir. Şimdi XRP‘nin fiyatının  yakında zirveye çıkmasını sağlayacak üç sebebe bakacağız.

Flutterwave ortaklığı

Flutterwave, Afrika ve küresel ekonomi arasındaki uçurumu kapatmak isteyen Afrika odaklı bir firma. Flutterware’in  Ripple ile ortaklığı sayesinde ödeme altyapıları inşa edilirken Ripple’ın Blockchain gücü kullanılacak. Bu ortaklık ilk kez, Afrika’yı dünyanın diğer bölgelerindeki ödemeleri işlemek için Blockchain olan Ripple platformuna açtı.

Platformun tam potansiyelini gerçekleştirmek için Flutterware bir xCurrent kurulumunu içeren yeni konfigürasyonlardan geçmek zorunda kaldı. Bu bağlantı, RippleNet’teki tüm platformların gerçek zamanlı olarak ödeme göndermesine ve almasına izin verir.

Ripple’ın xCurrent’i, tek bir para birimini karşılamak için Fluttterware tarafından tasarlanan InterLedger Protokolü ile arayüz oluşturacak. Bu ortaklık daha da derinleştikçe, XRP için bir kullanım durumu muhtemelen doğal olarak ortaya çıkacak ve bu da fiyatını olumlu yönde etkileyecek.

Moneynetint’te entegrasyon

Gelecek aylarda XRP’nin yükselişini sağlayacak önemli bir entegrasyon. Moneynetint, Birleşik Krallık’ta yerleşik bir e-para firması. Firma, kurumsal müşteriler için sınır ötesi para göndermede uzmanlaştı. Açıklamada Moneynetint CEO’su Yishay Trif şunları söyledi:

Ripple ekibinin süreci nasıl desteklediğini fark ettikten sonra, onları seçmeye karar verdik. Birlikte, sınır ötesi para transferleri alanında önemli gelişmelere ve süreçleri basitleştirmeye başlayabileceğimizi umuyoruz. Önceden aylar hatta yıllar süren finansal kurumlar arasındaki ara yüzleşme ve onay süreçleri artık birkaç güne birkaç haftaya kadar önemli ölçüde azaldı..

Bu olumlu gelişme, Ripple’ın yakında onların işbirliğinin başlangıcı olması nedeniyle yükseleceğini gösteriyor.

Changelly üzerinde XRP satın almak için kredi kartları kullanma

Sanal bir borsa olan Changelly’deki kripto para trafer’ları artık XRP’yi  platformda satın almak için kredi ve banka kartlarını (MasterCard veya Visa) kullanabilir. Bu hareket artık bir kredi kartı işlemcisi olan SimplexCC ile ortaklaşa kripto para borsası oluşturulduktan sonra mümkün. Kredi kartı işlemcisi, Avrupa Birliği’nde lisanslı bir finans firması.

Müşterilerinin kripto satın almak için kredi kartlarını kullanmasını yasaklayan çoğu mali kurumla birlikte, Changelly tarafından yapılan hareket, XRP’ye doğrudan banka hesaplarından yatırım yapan daha fazla kişiye yol açacak. Ayrıca, önümüzdeki aylarda Ripple’ın fiyatını etkileme potansiyeline sahip başka önemli ortaklıklar da var.

Örneğin, Gates ve Melinda vakfı ortaklığı, banka dışı insanları Mojaloop projesi aracılığıyla finansal çözümlere bağlamaya yardımcı oldu. Proje, Ripple’ın Interplager Protokolü’nün gücünü kullanıyor.  Dahası, Ripple’ın CEO’su,  “düzinelerce finansal kurumlar” ın 2019’da XRP tokenini kullanacağını belirtiyor. Bu nedenle, Ripple (XRP) fiyatı yakında büyük kazançlar görebilir.

  1. Şimdi en hızlı işlem işleme platformu

Visa,  yakın zamana kadar küresel finansal işlem hızlarına geldiğinde en hızlı şirketti. Ripple platformundaki bir dizi sistem güncellemesi, platformun en üst pozisyonu geçtiğini gördü.  Sistem güncellemesinden önce, Ripple sadece 1.500 işlem yapabilirken şimdi ise saniyede 50.000 işlem gerçekleştirebilir. Bu, Visa‘nın yalnızca 24.000 ile işleyebileceği rakamın iki katı. Bu, Ripple’ı dünyanın en hızlı işlem işleme platformunu yapar.

Artık şirketler Ripple tarafından sunulan xRapid paketine abone olabilir ve daha hızlı ve güvenli işlemler yapabilir. Paket ayrıca, XRP ve fiat dövizinin eldiven ve el gibi takılmasından bu yana döviz kuru ve global ödeme maliyetini düşürmeye yardımcı olacak.

Ripple (XRP) fiyatı teknik analiz

Yakın zamanda Weiss Ratings, Ripple’ı satın alınabilecek 4 kripto paradan biri olarak listeledi. Elbette, Ripple (XRP) fiyatı piyasaya bağlı olacak. Ayrıca, 0,50 ile 5 dolar arasında çekim yapmak için ciddi bir büyümeye ihtiyaç duyacak. Ripple bir menkul kıymet olmadığını kanıtlar ve yukarıdaki üç maddede çekiş kazanabilirse, modern bankacılıkta kolaylıkla yeni bir kurum olabilir. Ayrıca ayı piyasasına rağmen ortaklıklar devam ediyor. Öyleyse, Ripple’da hala çok yükselen büyük oyuncular var.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin