19 Ekim Ripple analizi: XRP grafiği golden cross’a hazırlanıyor! Yükseliş mi geliyor?
Uzman analistten XRP için çılgın tahmin: Hedef 14 dolar!

Ripple XRP adreslerini FATF standartlarına uyumlu hale getirmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel anlamda genel kabulü artırmak, sektördeki benzer şirketlere karşı elini kuvvetlendirmek isteyen Ripple’nin bu yönde çalışmalarına hız verdiğini görüyoruz.

Forbes, San Francisco merkezli bir kripto para girişimi olan Ripple’ın regtech firması Coinfirm ile güçlerini birleştirdiğini bildirdi. Bu ortaklığın amacı, Ripple’ın tokeni XRP’yi yeni FAFT standartlarına uyumlu hale getirmek.

Coinfirm XRP hareketleri için risk puanı belirleyecek

Forbes, pazarda önde gelen kara parayı aklama ve KYC çözüm sağlayıcılarından biri olan Coinfirm’in, belirli XRP sahiplerinin kimliklerini açığa vurmayacağını belirtti.

Bunun yerine, zorunlu doğrulama veya FAFT kurallarına (örneğin, İran gibi ülkeler) meydan okuyan ülkelerde faaliyet gösteren girişimler olmadan kripto para takasına bağlı şüpheli adresleri tespit edecek.

Mevcut işleyişte belirli bir adresin ne kadar riskli olduğuna bağlı olarak, sıfırdan 99’a (en düşükten en yüksek para aklama olasılığına kadar) bir puan verilecek.

Coinfirm ayrıca coin karıştırma ve kümeleme gibi kripto paranın izini kaybettirme faaliyeti gösteren özel araçları da tespit edecek

FAFT sınırlamaları kendini hissettirmeye başlayacak

FAFT standartlarına göre yasadışı faaliyetleri önlemek adına kripto para borsalarının gerekli görüldüğü durumlarda müşteri bilgilerini paylaşmaları zorunlu hale geliyor. Bu durum, işlemlerin gecikmesine ve maliyetlerin de artmasına neden olabilir. Ayrıca birçok küçük ve orta ölçekli kripto firmasını faaliyet dışı bırakabilir. Bunun yanında FATF kurallarını dikkate almamak, yasal sınırların dışına çıkmak isteyen girişimler için iyi bir işaret olmayacak gibi gözüküyor.

u.today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin