Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

27 Haziran kripto para piyasaları özeti: Yükseliş yolunda ilk düzeltme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

27 Haziran Perşembe, kripto para piyasalarının değeri 350 milyar doların altına geriledi. Bu, son 24 saatte yaklaşık 13 milyar dolarlık bir geri çekilme anlamına geliyor. Öte yandan olağan bir düzeltme olarak kabul edilen bu durum, özellikle Bitcoin’de önemli destek seviyelerinin çalışmasından dolayı alım için bekleyen yüksek bir potansiyelin olduğunu gösterdi.

En büyük kripto para altcoinlere göre daha sağlam duruyor

Son 24 saatlik zaman diliminde yaşanan düzeltme ile piyasaların en önemli kripto parası Bitcoin, yüzde 2,20 gerileyerek 13.900 dolar değerinden şu an ki fiyatı olan 12.500 dolar seviyelerine geldi. bir gün içindeki volatilitesi oldukça yüksek olan BTC/USD paritesi buna göre, dün kapanışa doğru 13.900 doları gördükten sonra 11.800 dolara kadar geriledi. Böylece yüzde 15 gerileme gösteren kripto para sonrasında hızlı alımlarla toparlandı ve yeniden 12.000 dolar bandına oturdu.

Gün içerisinde ise 11.800 – 11.400 dolar destek alanı dikkatle izlenmesi gerekir. Alımların devamı halinde ise 13.200 dolar bandı önemli bir direnç olarak takip edilebilir.

Mevcut düzeltme altcoin pazarını daha sert vurdu

Mevcut düzeltmenin ise altcoin pazarını daha sert vurduğunu görüyoruz. ilk 20 kripto paraya baktığımızda ilk gözümüze çarpan altcoinler, yüzde 10 düşüş ile 42 sent fiyatına gerileyen XRP, yüzde 13 düşüş ile 117 doları gören LTC, yüzde 11 düşüş gösteren EOS ve yüzde 14 kayıp yaşayan BSV’nin performansı dikkat çekiyor.

Piyasa genelinde kırmızı renk hakimken ilk 20 kripto paranın ortalama düşüş oranını yüzde 7,81 olarak hesapladık. Kripto para pazarlarının mevcut durumu şu an için olağan bir düzeltme olarak kabul edilebilir. Piyasalar son günlerde hızlı yükseliş gösterdiğinden düzeltmenin de paralel oranlarda geniş olması normal karşılanabilir. Buna göre uygun referans noktaları alınarak belirlenebilecek destek ve direnç noktalarını dikkatlice takip etmekte fayda vardır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin