Ripple yatırım kolu Xpring üç yıllık kitlesel benimsenme planını açıkladı
Ripple yatırım kolu Xpring üç yıllık kitlesel benimsenme planını açıkladı

Ripple Xpring, XRP’yi internetin parası yapmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın iştiraklerinden biri olan Xpring, geliştiricilere fiat ve kripto para, özellikle XRP kullanarak ödeme ağ geçitleri ile uygulamaları kolayca oluşturmaları için araçlar, hizmetler ve programlar sağlamak için bir platform başlatıyor.

Forbes’un Xpring Başkan Yardımcısı Ethan Beard’la yaptığı röportajda, platformun sadece blockchain ile ilgilenen geliştiricilere değil,  “dünyadaki tüm 23 milyon geliştiriciye” odaklanacağını söyledi. Platform, herkesin XRP Ledger üstüne, farklı blok zincirlere ödeme göndermek için kullanılan açık bir ağ olan Interledger Protokolünden yararlanan uygulamalar geliştirmesini hedefliyor:

Nihayetinde, Xpring Platformunun, bugün İnternette metin, resim ve video kullanır gibi kolay para kullanımını getirmesini istiyoruz.

Ripple, Xpring’in oluşumunu açıkladığından bu yana bir yıldan fazla bir süre geçti. Bu süre zarfında, ekip farklı ortaklardan ve yatırımcılardan edindikleri tecrübeye göre insanların “sadece yatırım yapmaktan daha fazlasını aradıklarını” öğrendiler. Aslında, XRP ekosistemini gerçek dünya sorunları çözmek için geliştirme gayreti içindeydiler.

Beard, kısaca Xpring platformunun geliştiriciler için parayı uygulamalara entegre etmenin zorluğunu ortadan kaldırmak için tasarlandığına vurgu yapıyor.

XRP’nin önündeki en büyük engel “menkul kıymet” davası

Diğer yandan baktığımızda Ripple’ın diğer iştiraklerine nazaran Xpring’in çalışmalarının çoğunlukla XRP ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Ancak coin, yakın zamanda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) “menkul kıymet” olarak sınıflandırılma olasılığı konusunda Kripto Derecelendirme Konseyi tarafından en yüksek puanlardan birini aldı. XRP’yle ilgili düzenleyici belirsizliği artması sonrası Beard, Xpring’in çalışması için tokenin zorunlu olmadığını açıkladı.

Xpring ve Ripple’ın, yeni oluşturulan geliştirici platformunun, XRP’nin benimsenmesini teşvik etmesi için çaba gösterip göstermediği ise net değil. Şimdiye kadar ise sektörün en önde gelen şirketlerinden bazıları zaten desteklerini belli ettiler.

BitPay, XRP ile ödeme yapılması için Xpring ile anlaştı

Aslında, dünyanın en büyük kripto ödeme sağlayıcılarından biri olan BitPay, işletmelerin ödemeler için XRP’yi kabul etmesine sağlamak için Xpring ile bir ortaklık yaptığını açıkladı. BitPay’de ürün direktörü Sean Rolland’a göre:

BitPay müşterileri blockchain ödeme teknolojisine güveniyor ve XRP ile hızlı, uygun maliyetli ve ölçeklenebilir bir ödeme seçeneği sunulabilir. XRP’nin, BitPay tarafından desteklenen bir sonraki blockchain varlığı olarak eklenmesi, ödeme alanı genelinde blockchain seçeneklerini genişletecek.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin