Önemli gelişme: Ödemeler devi Visa, Ripple’ın ortağını satın aldı
Önemli gelişme: Ödemeler devi Visa, Ripple’ın ortağını satın aldı

Ripple, Visa ve Mastercard’ı devirebilir: XRP bu durumdan nasıl etkilenir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, Visa ve Mastercard’a ilişkin söylentileri her zaman duyuyoruz. Bunun nedeni büyük ihtimalle Ripple’ın teknolojisinin ana akım toplum tarafından çok benimsenmesi. Bu yüzden bir kripto para biriminin Visa ve Mastercard’a karşı önceliği varsa, muhtemelen bu kripto para Ripple’ın XRP’sidir.

Mastercard ve Visa’a rakip uygulama MF Chain

PRNewswire ile ilgili bir basın açıklamasında, Mastercard ve Visa’a ödeme kolaylığı için doğrudan ve kullanıma hazır alternatif bir hizmet sunmak üzere tasarlanmış yeni bir uygulama geliştiren Modern Finance Chain (veya MF Chain)’ın bir duyurusunu gördük. Burada Ripple veya XRP’den bahsedilmiyor. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi, MF Chain’ın hazır bir şirket ve hazır bir para birimi ile çalışmak istemesi durumunda, XRP’nin listesinin en üstünde olabileceği düşünülmekte.

MF Chain’ın, kullanımı basit, şık ve sezgisel. MF Chain’ın geliştirme ekibi entegrasyon kolaylığı nedeniyle uygulamanın işletmeler tarafından benimseneceği konusunda kararlı. Satıcılar hesabı oluşturup hesabını doğruladıktan sonra, ödemeleri işleme ve %1 kripto geri kazanmaya başlama yetenekleri kullanıma hazır.

Ripple, Visa ve Mastercard’ı devirebilir!

MF Chain’da ödemeleri almak çok basit. Ödenecek nihai tutar belirlendikten sonra, işletmeler toplam tutarı (geçerli vergilerden sonra) girdikten sonra MF Chain uygulaması tarafından desteklenen tüm kripto para birimlerinde ilişkili tutarda girilen nakit miktarını dönüştürür. Tüketicinin kullanmak istediği kripto parayı seçerek, tüketicilerin ödeme sürecini taraması ve tamamlaması için bir QR kodu görüntülenir.  Bu sisteme hangi kripto para birimlerinin entegre edileceği konusu hakkında net bir bilgi bulunmamakta. Tabii ki, Visa ve Mastercard’ın yerini alacak uygulamaların geliştirilmesi muazzam bir iş. Ancak MF Chain’ın arkasındaki ekip bunu yapmayı amaçlamıyor.

MF Chain’ın ilk etapta  Bitcoin üzerine odaklanacağı belirtilmekte. Ancak XRP, bu uygulamada kesinlikle önde olması gereken kripto para. XRP’nin bu tarz uygulamalardaki performansı bilinmekte. XRP’nin burada karşılaşabileceği tek engel, MF Chain ağı ve tabii ki, Ripple’ın xCurrent, xRapid ve xVia uygulamaları arasındaki bir çıkar çatışması. Visa ve Mastercard’ın dışına çıkmaya yönelik girişimlerde XRP, nerede olursa olsun önemli bir rol oynayacak. MF Chain’ın bu alanda başarılı olması için, bir şekilde XRP’nin ön plana çıkması gerekmekte.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin