Analistlerden XRP için korkunç senaryo:
Çarpıcı veri: eToro kullanıcı tabanının yarısı XRP yatırımı yapmış!

Ripple ve SEC bir yıldır yakın iş birliği içerisinde: XRP bir emtia mı, menkul kıymet mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Ethereum, Ripple ve diğer kripto para birimleri büyüdükçe, düzenleyiciler bu alana da girdi ve kötü aktörlerin gevşek düzenlemeyi kendi yararlarına kullanmasını durdurmaya çalıştı.

Kripto para alanındaki en büyük düzenleyici tartışmalardan biri, dijital varlıkların yasal statüsü. Nedeni ise dijital bir varlığın bir emtia, menkul kıymet veya başka bir şey olup olmadığı, tamamen nasıl düzenlendiğine bağlı.

XRP bir mal mı, menkul kıymet mi?

Bitcoin ve Ethereum’un her ikisi de ABD düzenleyicileri tarafından markalı ürünler olarak adlandırıldı. Ancak üçüncü en büyük kripto para birimi XRP hâlâ “garip” bir noktada: Kimse varlığın bir mal mı yoksa menkul kıymet mi, yoksa hiçbiri mi olduğundan emin değil.

Bu belirsizlik, görünüşe göre XRP alanı için bir dizi dezavantaja yol açtı.

Ripple ve SEC yakın iş birliği içinde

Varlıkla yakından ilişkili bir şirket olan Ripple Labs bu konu üzerinde çalışıyor. İsviçre’deki bir etkinlikte Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, “SEC ile bir süredir konuşuyoruz” diyerek düzenleyici eğitimlerini “gerçekten yapıcı bir süreç” olarak hissettiğini söyledi.

Garlinghouse’un yorumu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Heath Tabert’in, XRP’nin düzenleyici statüsüne değinmesinden kısa bir süre sonra geldi:

Bir senedir SEC ile yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Netlik olmadan, bunların (kripto paraların) nihayetinde nasıl düzenleneceğini anlamak gerçekten zor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin