One Pay FX uygulaması ile tanışın
One Pay FX uygulaması ile tanışın

Ripple ve Banco Santander’in ortak projesi: One Pay FX

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 yılının başında, İspanyol bankası Banco Santander, Ripple ile bağlantılı olarak şirketin sınır ötesi ödemeler üzerine yoğunlaşmasını sağladı. Bu kapsamda Banco Santander, Ripple ile birlikte One Pay FX projesini geliştirdi.

Banco Santander dünyanın en büyük bankalarından biri

Bugün Ripple resmi Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

Banco Santander’in Blockchain destekli One Pay FX’inin müşteri fonlarının hız, şeffaflık ve güvenlik ile sınır ötesi ödemelere sağladığı faydaya dikkat edin!

İspanya merkezli bir bankacılık grubu olan Banco Santander, 1857 yılında kuruldu. Banka en eski ve dünyanın en büyük bankalarından biri. Banco Santander, Ripple’ın dağıtık defter teknolojisi ile işletilecek yeni bir mobil uygulama başlatılacağını açıkladı. Ripple ve Banco tarafından bir uygulama oluşturma girişimi One Pay FX olarak biliniyor.

One Pay FX uygulaması ile tanışın

Ripple, OnePay FX uygulamasının canlı bir demosunu bloglarında yayınladı. Video, hızlı sınır ötesi işlemler sağlamak için RippleNet’i kullanan bir yerleşim uygulaması aracılığıyla bir işlemin işlenmesini gösteriyor. Söz konusu uygulama, uçtan uca izleme ile güvenli sınır ötesi ödemelere izin veren Ripple’ın xCurrent teknolojisini kullanıyor. Ayrıca, Ripple’ın yönetim kurulu tarafından onaylanan bir kural kitabını ekleyerek, Ripple’ın düzenleyici makamlara uyum ideolojilerini destekliyor.

Bu, Ripple’ın ödeme servis sağlayıcılarının büyük sermaye havuzlarını yurt dışında likidite olarak tutmalarına zorlayan eski bankacılık sistemlerine karşı devriminin bir parçası. OnePay FX uygulaması, bankaların dünya çapında daha hızlı ve daha verimli ödeme yapabilmeleri için Blockchain gibi eski sistemlere yönelik hareketlerini gösteriyor.

Uygulama sınır ötesi ödeme hizmetlerine yenilikler getiriyor

Uygulama, kullanıcıların ödemelerini gönderme ücretini, banka ücretleri ve döviz kurları ile birlikte görebilmelerini sağlar. Ancak Santander İcra Kurulu Başkanı Ana Botin, Santander hesaplarını içeren işlemlere sıfır komisyon uygulanacağını belirtiyor. Uygulama aynı zamanda müşterilerin teslimatta bir ödeme makbuzu ile birlikte, diğer kişiye potansiyel teslimat süresini görmelerini sağlıyor.

Santander aynı zamanda diğer uluslararası bankalarla da işbirliği içerisinde. Santander’in bu projesi finansal kurumlar ve merkez bankaları arasında dijital para kullanımını teşvik eden ve araştıran bir proje olan Utility Settlement Coin’in (USC) bir parçası. Ayrıca birkaç Blockchain şirketi, girişim sermayesi fonu InnoVentures aracılığıyla projeye yatırım yaptı. InnoVentures 2015 yılında, xCurrent’ın oluşturulması sırasında Ripple’a yatırım yaptı. Santander’in inovasyon şefi Ed Metzger konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain veya dağıtık defter teknolojisi, geniş bir yelpazede yeni teknolojik yaklaşımları kapsıyor. Fakat aynı yapı taşlarını ve kavramlarını kullanarak yenilikler yaratıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin