Google ve Cardano yetkilileri bir araya geldi
Google ve Cardano yetkilileri bir araya geldi

Google ve Cardano ortaklık mı kuruyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano Vakfı, 28 Haziran’da gerçekleşen ve Google tarafından davet edilen IOHK‘nın CEO‘su Charles Hoskinson’un da bulunduğu Cardano’nun ve diğer kripto paraların geleceği ve teknolojideki gelişmeler hakkında gerçekleştirilen bir toplantının ayrıntılarını açıkladı. Bu gelişme Google ve Cardano ortaklık mı kuruyor? dorusunu akıllara getirdi.

Charles Hoskinson Cardano ve IOHK taban katmanlarını anlattı

Charles Hoskinson Cardano ve IOHK taban katmanlarını Google çalışanlarına sunarak konuşmasına başladı. Hoskinson konuşmasında Ouroboros adlı Cardano’nun fikir birliği algoritmasına kadar inerken daha fazla insanı ağa katılmaya teşvik eden Proof of Stake (PoS) kriterini açıkladı.

IOHK lideri ayrıca bir tanesi Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen birkaç kilometre taşı gelişmesi hakkında da konuştu. Ayrıca IELE sanal makinesinde akıllı sözleşmeler ile denemeler ve demolar sağlama yapmaları için geliştiriciler için bir test ağının başlatılacağını söyledi. Bu test ağının en geç bu yılın sonuna kadar hizmete girmesi bekleniyor.

26 milyar Cardano  tokeni piyasada dolaşım halinde

IELE sanal makinesi, akıllı sözleşmelerin ileri düzeyde çalışmasına yardımcı olmak için oluşturulan basit bir hesaplama arıcı. IELE sanal makinesinin akıllı sözleşmelerin doğrulanması için ana hedef ile birlikte üstün matematik standartlarına sahip olduğu biliniyor. Toplantı sırasında sorulan sorular ise özellikle geliştiricilerin Cardano’ya nasıl katkıda bulunabileceği üzerineydi. Ekipler ayrıca K Framework ve kripto para destekli gizlilik konuları hakkında çeşitli tartışmalar yaptı.

Google’dan bir kişi Ouroboros ve PoS hakkında bir soru sordu. Soru, teklif edilen tokenlerin insanları protokole katılmaya ve Cardano’nun ağına yardımcı olmaya teşvik edip etmeyeceği hakkındaydı. Charles, mevcut para politikasından söz ederek maksimum 45 milyar token kapasiteli olacak şekilde yaklaşık olarak 26 milyar tokenin piyasada dolaşım halinde olduğunu açıkladı. Bu da enflasyon açısında biraz esneklik sağlıyor. Charles işlem ücretinin işlem onaylanmasını destekleyeceğini de ayrıca sözlerine ekledi.

Google ve Cardano yetkilileri bir araya geldi

Charles’a göre proof of stake (PoS), özellikle de Ouroboros, madenciliğe kıyasla son derece ekonomik. Bu sadece operasyon maliyetlerini düşürüyor. Tek zorluk, ücretlerin, teşviklerin, pay havuzlarının ve delegasyonun kolektif bir yönetimini içeren, istenen sonucu gerçekten yerine getirebilecek bir sistem tasarlamak. Google ve Cardano yetkililerinin  bir araya gelmesi yeni bir ortaklığın habercisi mi bunu zamanla hep birlikte göreceğiz.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin