featured

Ripple, uzun vadeli yükseliş eğilimini koruyor: XRP fiyatı için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın XRP fiyatı 700 günlük direnç çizgisinden bir kırılma yaşadı ve yılın en yüksek seviyesi olan 0,94 dolara ulaştı. Ancak fiyat o zamandan bu yana düşerek 0,90 dolar direnç alanını teyit etti. Başarılı kırılma nedeniyle uzun vadeli trend yükseliş eğilimini koruyor. Kısa vadeli eğilim hâlâ belirsiz olsa da yakında bir dibe ulaşılacağı sinyalini veriyor.

Ripple fiyatı kademeli olarak düşüyor!

XRP’nin haftalık zaman dilimindeki analizi olumlu bir görünüm sergiliyor. Bunun başlıca nedeni, 700 gündür devam eden alçalan direnç çizgisinin kırılmasıdır. Bu tür uzun vadeli formasyonlardan kopuşlar genellikle ters yönde önemli hareketlere yol açar.

Ripple cephesindeki haberler olumlu olmaya devam ediyor. XRP benimsenmesi, Ripple’ın XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını belirleyen SEC’e karşı kazandığı tarihi zaferin ardından uluslararası çapta artış gösterdi. Kırılmanın ardından XRP, 0,54 dolarlık yatay direnç alanını başarıyla aşarak bir yükseliş şamdanı oluşturdu. Ardından bir sonraki direnç seviyesi olan 0,90 dolara ulaştı ancak aynı hafta içinde reddedildi (kırmızı simge).

Şu anda XRP hem direnç hem de destek alanlarından kabaca yüzde 25 uzakta olduğu için bu iki seviye arasındaki orta noktaya çok yakın işlem görüyor.

Ripple

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) artışın devam etme olasılığını daha da destekliyor. Yatırımcılar RSI’ı bir piyasanın aşırı alınıp satıldığını değerlendirmek için bir momentum göstergesi olarak kullanır ve bir varlığı biriktirme ya da satma konusunda karar vermelerine yardımcı olur. RSI değeri 50’nin üzerinde ve yükselişte olduğu için yükseliş eğilimine işaret ediyor ve boğaların piyasada hâlen avantajlı olduğunu gösteriyor.

Ripple (XRP) fiyat tahmini: Düzeltme tamamlandı mı?

Kısa vadeli altı saatlik zaman diliminin teknik analizi de XRP için yükseliş görünümüne işaret ediyor. Bu yükseliş hissiyatının birincil nedeni dalga sayısıdır. Teknik analistler, Elliott Dalga teorisini kullanarak tekrar eden uzun vadeli fiyat formasyonlarını ve yatırımcı psikolojisini tespit ederek trendin yönünü belirleyebilmektedir.

En olası dalga sayımına göre, mevcut XRP fiyatı beş dalgalı bir yükseliş trendinin (beyaz) dördüncü dalgasında yer alıyor. Bu, düzeltici aşama tamamlandıktan sonra artış oranının 1,10 dolara doğru hızlanmasının beklendiğini göstermektedir. Hedef, dördüncü dalgadaki 1,61 dış geri çekilme kullanılarak bulunur ve mevcut fiyattan yüzde 66 uzaktadır.

Henüz bir dibe ulaşılmadıysa bunun için en olası alan, destek seviyelerinin bir araya gelmesiyle tanımlanan 0,64 dolar civarındadır. Bu destek seviyeleri 0,618 Fibonacci geri çekilme destek seviyesini ve önceki yükselen paralel kanalı içermektedir.

Fiyat neredeyse dip seviyeye ulaştı, bu nedenle bir sıçrama dip seviyeyi teyit edecektir. XRP’nin fiyatı için yükseliş tahminine rağmen, 0,56 dolar (kırmızı çizgi) seviyesindeki birinci dalganın altına düşülmesi düşüş eğilimine işaret edecektir. Böyle bir senaryoda, XRP fiyatı muhtemelen şu anda 0,50 dolar olan kanalın destek hattına düşecektir. Bu da yüzde 25’lik bir düşüş anlamına gelecektir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin