Ripple üniversiteler ile girişim ortaklığını duyurdu
Ripple üniversiteler ile girişim ortaklığını duyurdu

Ripple üniversiteler ile girişim ortaklığını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple üniversiteler ile girişim ortaklığını duyurdu. Ripple bugün, University Blockchain Research Initiative (UBRI) olarak bilinen bir girişimi duyurdu. Bu, dünyanın dört bir yanındaki en iyi üniversitelerle işbirliğini içeriyor.

Ripple üniversiteler ile girişim ortaklığını duyurdu

Girişim, akademik alanda araştırmaları desteklemeyi ve hızlandırmayı ve Blockchain sektöründeki teknik gelişmeyi ve yeniliği artırmayı hedefliyor. Bu, kripto para birimi ve dijital ödemelerle ilgili araştırmaları da içeriyor. Ripple ayrıca UBRI için 50 milyon dolarlık bir fon sağladıklarını açıkladı. Bu konu uzmanlık ve teknik kaynakları içeriyor.

Fon, dünya çapında 17 prestijli eğitim kurumuna katkıda bulundu. Kurumlara kendi araştırma konularını ve öncelik alanlarını belirleme özgürlüğü de verildi. Girişim, kurumların Blockchain hakkında bilgi yaymayı amaçlayan araştırmalar ve teknik geliştirmeler konusunda işbirliği yapmak için Ripple ile ortaklık kuracağını söyledi. Program ayrıca öğrencilerin Blockchain, kripto para ve finansal teknoloji konuları hakkında bilgi edinme talebini karşılamak için yeni müfredat oluşturmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında bir iletişim kanalıda açılacak

Uyarıcı fikirler girişimin ayrılmaz bir parçası olduğu için bir iletişim kanalının da açılması hedefleniyor. Öğrencilerin, fakültenin, teknoloji uzmanlarının ve iş dünyasının liderlerinin ortak ilgi alanları hakkında konuşması bekleniyor. Ripple konuya yönelik blog yazısında şunları söyledi:

İlk UBRI ortakları, coğrafyaların ve pazarların geniş bir kesitini ve akademik disiplinlerin zengin bir karışımını temsil ediyor.

Girişimde dünyanın dört bir yanındaki en iyi üniversiteler yer alıyor

Girişimde yer alan önemli üniversiteler, ABD’de kripto para ve Blockchain’in etkisini ve Wharton Engineering tarafından kurulan bir çift diploma programında seçkin MBA-MS adaylarını destekleyen Princeton Üniversitesi’dir. Diğer üniversiteler arasında Avustralya Ulusal Üniversitesi Koleji, Princeton’daki CITP, HTE Bombay, IIIT Hyderabad, Oregon Üniversitesi, Kore Üniversitesi ve MIT’de CSAIL bulunuyor. Ripple konuya yönelik blog yazısında şunları söyledi:

İnovasyonun geleneksel omurgası olarak, üniversiteler özel sektörün sağlayamayacağı bir bağımsızlık ve titizlik sunuyor. Ayrıca, geleceğin iş gücünü eğitmekle ve teknolojik çözümlere olan talebi ve dünyanın en zor finansal sorunlarını çözme becerisine yardımcı olmaktan da sorumlular.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin