ripplenet ripple
Ripple Uluslararası ödeme piyasasında hızla ilerliyor… XRP neden etkilenmiyor?

Ripple Uluslararası ödeme piyasasında hızla ilerliyor… XRP neden etkilenmiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple kısa süre önce, ödeme ağı için müşteri bazında 13 finansal kuruluş daha kazanarak geleneksel finansal ağa yönelik istikrarlı büyümesini vurgulayan 200 ortağı geride bıraktığını duyurdu.

200’den fazla kurumsal müşteri ile geleneksel piyasada yer edinmeye başladı

Ripple’ın 200’den fazla ortağı olduğu duyurusu, özellikle geleneksel finansal şirketler ve bankalar arasında, xRapid ve xCurrent ürünleri kullanıcıları ağının son zamanlarda hızlı bir şekilde büyüdüğünü gösteriyor. Ripple, özellikle kripto para teknolojilerinin gerçek dünyada benimsenmesi için en önemli kullanım örneklerinden biri haline gelen havale ve sınır ötesi ödemeler üzerine piyasada yer edinmek konusunda başarıyla ilerliyor.

eToro’dan Mati Greenspan kısa bir süre önce bazı bankaların kültürel sorunlardan dolayı XRP’yi benimseme konusunda tereddüt ettiklerini söylüyor. Ancak bankacılık kurumunun dünya çapındaki çok sayıda müşterisini sınır ötesi ödeme hizmetlerine olan ilgisini engellemeyeceklerini dile getirdi. Yeni nesil fon transfer sistemi ayrıca şu anki endüstri standardı olan SWIFT’i devirebileceği görüşleri de hakim.

Ripple şirketinin bu başarısı XRP fiyatına neden yansımıyor?

Greenspan’in yorumları, şirketin XRP tokenini ortaya koyduğundan bu yana merkezileştirdiği yönündeki eleştiriden bahsediyor. Bu merkezileştirilme eleştirilerinin nedeni ise birçok XRP’nin aslında onu oluşturan Ripple’a ait olması. Kripto meraklıları bunları problem olarak görse de, finansal kurumlar, aslında tokenin ekonomik verimliliği ile ilgilenmiyorlar.

Yine de, diğer kripto para birimleri muhtemelen doğrudan Ripple’nin diğer projeleri için likidite sağlamak olan XRP ile rekabet etmek zorunda kalmayacak. XRP, esas olarak büyük finansal kuruluşlar için bir hizmet tokeni ve bir ödeme aracı veya bir yatırım aracı olarak tesadüfi kullanımı, Ripple’nin son duyurusuna göre sürekli ilerleyen bu kullanımda artabilir veya düşebilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin