featured

Ripple, SEC ile olan hukuki savaşında sona yaklaşırken yeni gelişmeler dikkat çekiyor: Ne zaman karar çıkacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası katılımcılarının merakla takip ettiği Ripple (XRP) ile SEC arasındaki dava hâlâ devam ederken, son önemli gelişmeler sona yaklaşıldığına dair işaretler veriyor.

Son gelişmelere göre SEC, Ripple ile olan davasındaki duruşunu kripto firmasını post-uyumlu keşif yapmaya zorlayarak yoğunlaştırdı. Ripple, ABD SEC’e karşı XRP satışlarının “menkul kıymetler” statüsü konusunda büyük zaferler elde etmesine rağmen, mevcut sorunların hepsi çözülebilmiş değil. Kripto analistleri, XRP’nin kurumsal satışlarıyla ilgili devam eden mücadeleye özellikle dikkat ediyorlar. Beklenen kararın ise Nisan 2024 tarihine kadar gelmesi muhtemel.

Ripple davasında önemli gelişmeler

Ripple ve ABD SEC son zamanlarda mali tablolara erişim ve XRP satışlarının keşfedilmesi konusunda çekişmeye devam ediyor.

SEC, mahkemeden Ripple’ın 2022-2023 yılına ait denetlenmiş mali tablolar, XRP’yi çalışan olmayan taraflara satma veya devretme sözleşmeleri ve dava başladıktan sonra alınan XRP satış parasına ilişkin ayrıntılar gibi belirli bilgileri sağlamasını istedi.

SEC’in Ripple Labs’e karşı açtığı davaya ilişkin son güncellemede Ripple, SEC’in denetlenmiş mali tablolar, dava sonrası XRP satışlarıyla ilgili sözleşmeler ve XRP Kurumsal Satışlarından elde edilen parayla ilgili bilgi talebine karşı çıktı. Ripple bu itirazını 19 Ocak tarihinde mahkemeye sundu.

Ripple vs. SEC:

Bu itiraza 23 Ocak Salı günü SEC, talebini desteklemek için yanıt verdi. SEC, çarelere ilişkin bilgi taleplerinin yerinde olduğunu ve çok geç olmadığını savunuyor. Ayrıca mahkemelerin, menkul kıymetler kanunu ihlalleriyle uğraşırken genellikle dava açıldıktan sonra gerçekleri dikkate aldığı da belirtiliyor.

SEC’in Ripple’a karşı daha güçlü hukuki tutumunun hem şirket hem de genel kripto para piyasası için önemli sonuçları var. Ripple’ın kendisini savunma şekli ve bu davanın sonucu, ABD menkul kıymet yasalarının diğer kripto para şirketlerini nasıl düzenlediği ve incelediği konusunda bir standart oluşturabilir. Bu yüzden, bu dava sadece XRP token’larını değil bütün kripto piyasasının hareketlerine yön verebilecek bir güce ve öneme sahiptir.

XRP ETF çevresindeki gelişmeler

Bu ayın başında spot Bitcoin ETF’nin piyasaya sürülmesinden sonra, potansiyel bir spot XRP ETF’si hakkında spekülasyonlar ortaya çıktı. Daha önceki raporlar BlackRock’un bunu takip edeceğini öne sürüyordu. Ancak varlık yönetimi devi, bu yönde herhangi bir acil planı reddetti.

Şu anda devam eden Ripple ve SEC savaşının ortasında piyasa analistleri, spot XRP ETF’nin başarılı bir şekilde onaylanacağına pek güvenmediklerini de ifade etti. Dolayısıyla, bu gelişme için davanın sonucunu beklemek çok daha sağlıklı olacaktır.

Uzmanlar, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki mevcut hukuki mücadelenin, onaylanmış bir XRP vadeli işlem ETF’sinin olmayışı ile birleştiğinde, spot XRP ETF’nin onaylanma olasılığını azalttığını öne sürüyor.

CoinShares’in ürün başkanı Townsend Lansing, SEC’in XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını kabul etmeye veya kabul etmeye zorlanmadığı sürece XRP ETF’si için onay almanın zor olacağını açıkladı.

Ripple ve SEC davası ne zaman sonuçlanacak?

Kripto piyasasının ilgiyle takip ettiği bu mücadelenin uzun tarihsel zaman çizelgesi göz önüne alındığında, davanın sonucunu doğru bir şekilde tahmin etmek oldukça zor. Ancak piyasa uzmanları ve analistler, bu davada 2024’ün ikinci veya üçüncü çeyreğine kadar bir çözüm bekliyor.

 

Kripto hukuku uzmanı Avukat John Deaton, Ripple davasının çözümünün SEC’in Coinbase ile olan hukuki anlaşmazlığından önemli ölçüde etkilenebileceğini öne sürdü. Deaton, Coinbase’in davasında olumlu bir sonuç elde etmesi hâlinde bunun Ripple davasında bir anlaşmaya varılmasına olanak sağlayabileceğine inanıyor. Ekim ayında Coinbase, ticareti yapılan kripto varlıkların yatırım sözleşmeleri olarak sınıflandırılmasına itiraz ederek ve SEC’in kripto endüstrisini düzenleme yetkisine itiraz ederek SEC’in suçlamalarını reddetmek için bir dilekçe sunmuştu.

Sonuç olarak, davadan çıkacak olan sonucun kripto para piyasası üzerinde büyük etkileri olması bekleniyor. Sonuç ne olursa olsun, kripto piyasasında yeni bir dönem başlayacak ve bir dönüm noktası olacaktır.

Kripto para piyasası, her geçen gün gelişen ve daha fazla katılımcı kazanan bir sektördür. 2024 yılında yeni çıkan coin’lere ilginin yoğun olması bunun en net göstergelerinden bir tanesidir. Özellikle, yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmenin kârı maksimuma çıkarabileceğini bilen yatırımcılar, yeni projelere karşı çok daha meraklılar. Yine de kripto piyasasının yüksek volatiliteye sahip olması sebebiyle yüksek risk içerdiğini akılda tutmalı ve yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktarla işlem yapmalısınız.

Yakın zamanda adından daha sık söz ettirmeye hazırlanan Sponge V2, Sponge projesinin geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Meme coin dünyasının çeşitliliği arasına katılan bu proje, yüksek potansiyeli ile rakiplerinin arasından sıyrılmaya hazır görünüyor.

Sponge V2: Meme coin arenasının gözde oyuncusu yeniden sahne alıyor

Kripto para piyasasındaki birçok analist, Sponge Token V2’nin, yüksek potansiyelli bir meme coin olarak öne çıktığını düşünüyor. Sponge’un 2024 baharında yarattığı çalkantıyı hatırlatan bu yeni versiyon, sektörde dikkat çekici bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Sponge V2

Sponge, 2024’ün en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden bir tanesi olarak göz doldurmuştu. İlk olarak yaklaşık bir milyon dolarlık bir piyasa değeriyle başlayan proje, zaman içinde 100 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Bu durum, erken dönem yatırımcılarının büyük kârlar elde ettiği anlamına gelmektedir. Sponge, lansmanından hemen sonra hem merkezi hem de merkezi olmayan bir dizi önde gelen kripto borsasında listelendi.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Bu da erken yatırımcıların hâlâ ilk hamle avantajına sahip olabileceği anlamına gelmektedir. Stake-to-bridge aşamasının sona ermesinden sonra SPONGEV2’nin muhtemelen kripto borsalarında daha yüksek bir fiyatla listeleneceği öngörülmektedir.

Sponge V2 projesinin, geleneksel yöntemlere göre daha yenilikçi bir bakış açısına sahip olduğunu söyleyebiliriz. En iyi meme coin’ler genellikle bir ön satış kampanyası düzenlerken, Sponge V2, geleneksel bir ön satışa karşı çıkarak farklı bir yaklaşım benimsemiştir. Ekibin “bridge-to-stake” olarak adlandırdığı bu yaklaşım, Sponge Token V2 satın almanın tek yolunu, V1 token’larını stake etmek ve köprüleme yapmaktan geçiriyor.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Sonuç olarak, Sponge yatırımcıları, projenin resmi web sitesini ziyaret ederek kripto paralarını stake sözleşmesine kilitleyebilirler. Bu, onlara sadece önümüzdeki 4 yıl boyunca ödüller sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda eşit miktarda Sponge Token V2 satın alma fırsatını da sunacaktır.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin