featured

Ripple, SEC davasında son güncellemeler ve XRP hacminde şaşırtıcı yükseliş neyi işaret ediyor? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun süredir devam eden Ripple ile SEC arasındaki yasal süreçte mahkeme tarihinde önemli değişiklik yapıldığı duyuruldu. Duyuruda SDNY Mahkemesinin önümüzdeki haftayı kapsayacak iş takviminde bazı değişikliklere gidilerek son duruşma öncesi konferans tarihinin 16 Nisan tarihine alındığı açıkladı. Bu kararın açıklanması XRP topluluğu arasında uzlaşma ihtimalini akla getirse de çözüm sürecinin nasıl ilerleyeceği merakla izleniyor.

Yeni görüşmede Ripple, SEC uzlaşma beklentileri

SEC tarafından mahkeme takviminin açıklanmasının ardından XRP topluluğu etrafında uzlaşmaya dair spekülatif haberler gündeme geldi. SEC’in Ripple’a karşı kesin bir çözüm beklemesi, geçen hafta kapalı gerçekleşen toplantının ardından potansiyel çözüm sürecine dair beklentileri alevlendirdi. Özellikle uzmanların düşük cezalar ile süreci sonlandırmaya yönelik çözümleri, karmaşık bir hale gelen dava süreci için önemli adım olarak kabul edildi.

Buna karşın SEC daha kesin ve kalıcı tedbirler talep ediyor ve bir tazminat ödenmesi konusunda ısrarını sürdürüyor. Burada kritik tarih 22 Nisan olacak çünkü, Ripple CEO’su bu tarihte önemli bir detayı açıklayacağını daha önce dile getirmişi.

XRP fiyat görünümü: Yüzde 8’lik kayba karşı hacim yükseldi

13 Nisan itibariyle kripto para piyasası önemli bir değer kaybı yaşarken XRP son 24 saate yüzde 8’in üzerinde düşüş gösterdi. Buna karşın altcoinin işlem hacmi şaşırtıcı şekilde yüzde 156 artarak 3 milyonu ulaştı. Bu etkileyici yükselişle yatırımcının ilgisini çekmeye devam ettiğini gösteren XRP, özellikle kripto borsası Upbit’te yüksek işlem görmesi ile dikkat çekti. Ayrıca hızlı yükseliş hem spekülasyonlar etrafında oluşan algının bir etkisi olarak yorumlandı hem de yatırımcının kısa vadeli kâr fırsatları için XRP’yi tercih ettiğini gösterdi.

XRP Ledger ve stablecoin lansmanı

Altcoinin işlem hacmindeki bu yükselişte XRP Ledger üzerindeki gelişmelerin etkisi olduğu düşünülüyor. Stablecoin lansmanı, borç verme teklifi ve bu konuda geri bildirime açık tavrı ile olumlu bir hava yaratan Ripple etrafındaki iyimserlik varlığa duyulan güveni yükseltiyor. Son olarak güncel XRP fiyatı bu yazının yazıldığı sırada kripto para piyasasındaki genel eğilimle birlikte yüzde 8’in üzerinde değer kaybederek 0,5441 dolar oldu.

Ripple

Birçok yatırımcı için alım fırsatı olarak değerlendirilen bu düşüş, bazı yatırımcılar için de pozisyonlarını korumayı gerektiriyor. Özellikle Bitcoin halving sonrası yaklaşan boğa koşusunda XRP gibi yüksek hacimli varlıkların değer kazanacağı düşünülüyor.

XRP dışında eTukTuk gibi AI tokenler büyüme potansiyeli taşıyor. eTukTuk ulaşım sorunlarına karşı çözümler sunarak gerçek dünyada kullanılabilirliği ile dikkat çekiyor. Blokchain şarj istasyonlarında TUK araçları için ödeme amacıyla kullanılan TUK tokenlerinin fiyatı ise 0,03 dolar.

eTukTuk ziyaret edin

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin