featured

Ripple raporu: Blockchain teknolojisi, yüksek oranda maliyet tasarrufu potansiyeline sahip!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple raporuna göre Blockchain teknolojisi, finansal sektörünü sürekli olarak yeniden şekillendiriyor ve umut verici dönüşümler sunuyor. Amerika Birleşik Devletleri Daha Hızlı Ödemeler Konseyi (FPC) ile iş birliği içinde dijital ödeme ağı Ripple’ın yakın tarihli bir raporunda belirtildiği gibi Blockchain potansiyeli çok büyük.

Rapor, blockchain’in ödeme sistemlerini hızlandırmadaki rolü ve ardından gelen maliyet tasarrufu için sağlam bir duruş sunuyor. Ancak finans sektörü bu gelişen teknolojiyi büyük ölçekte benimsemeye hazır mı?

Finansal kurumlar, Blockchain ile daha hızlı ödeme sistemlerini benimseyecek

45 ülkeyi kapsayan 300 finans uzmanından girdi alan anket, Blockchain’in avantajları konusunda artan fikir birliğine ışık tutuyor. Fintech, bankacılık, perakende, tüketici teknolojisi ve medya dâhil olmak üzere sektörler arasında bu teknolojinin algılanmasında gözle görülür bir değişimi göstermektedir.

Analistler, yöneticiler ve CEO’lardan oluşan ankete katılan profesyonellerin çoğunluğu, Blockchain’in potansiyelini güçlü bir şekilde savunuyor. Yaklaşık yüzde 97’si Blockchain teknolojisinin önümüzdeki üç yıl içinde ödeme süreçlerini hızlandırmada etkili olacağından emin.

ripple

Ripple raporu Blockchain’in maliyet düşüklüğüne vurgu yapıyor

Ayrıca rapor, kripto para birimlerinin maliyet tasarrufu potansiyelini vurgulamaktadır. Ankete katılanların yarısından fazlası, kripto para birimlerinin hem yurt içinde hem de yurt dışında ödeme maliyetlerini önemli ölçüde azaltabileceği konusunda hemfikirdi.

Rapor, Blockchain’in küresel işlemlerde uygulanmasının fintech analiz firması Juniper Research’ün bulgularıyla kanıtlandığı üzere, finansal kurumlara 2030 yılına kadar sınır ötesi ödeme maliyetlerinde tahmini 10 milyar dolar tasarruf sağlayabileceğini öngörüyor.

Ripple raporuna göre, e-ticaretin ve uluslararası pazarlara girmek isteyen işletmelerin hızla büyümesiyle birlikte, sınır ötesi ödemelerde bir artış öngörüyor. Küresel sınır ötesi ödeme akışlarının 2030 yılına kadar yaklaşık 156 trilyon dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor ve bu da yıllık yüzde 5’lik bir bileşik büyüme oranıyla destekleniyor.

İyimser görüşlere rağmen Ripple’in düzenlediği anket, dijital para birimi ödemelerinin yaygın olarak benimsenmesi için zaman çizelgesine ilişkin görüşlerde bir bölünme olduğunu ortaya koydu. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 50’si, önümüzdeki üç yıl içinde tüccarın önemli ölçüde benimsenmesi konusunda iyimserdi.

Bununla birlikte Orta Doğu ve Afrika bölgeleri en fazla güveni ve Asya-Pasifik’i en az güveni sergiledi. Özellikle Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden gelen katılımcıların yüzde 27’si, satıcıların çoğunluğunun gelecek yıl kripto para birimi ödemelerini benimseyeceğini tahmin ediyor. Asya-Pasifik bölgesinin sadece yüzde 13’ü aynı geçiş dönemini öngörüyordu.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin