ripple gaming
Ripple oyun sektörüne Blockchain'i entegre etmekte kararlı

Ripple rotayı oyun sektörüne çevirdi… 100 milyon dolarlık fon dağıtacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, Blockchain teknolojisini video oyunlarına entegre etmek için iddialı bir proje ile geliyor. Geliştiriciler için 100 milyon dolarlık bir fon sunmayı planlayan şirket, dijital ürünler için oyun içi pazarlar geliştirmenin yeni bir yolunu oluşturarak oyun endüstrisini yeniden düzenleyebilir.

Ripple’den Blockchain tabanlı oyun platformlarının geliştirilmesi için 100 milyon dolarlık kalkınma fonu

Fon, bu yıl önde gelen oyun yöneticileri tarafından kurulan ve Andreesen Horowitz, Coinbase Ventures ve Battery Ventures gibi bir dizi büyük Silikon Vadisi adıyla desteklenen ve tavsiye edilen bir San Francisco şirketi olan Forte tarafından denetlenecek.

Dijital ürün ticareti için Blockchain kullanma fikri ise bilindiği gibi yeni bir şey değil. 2017 yılının sonlarında, Crypto Kitties adlı oyun, kullanıcıların binlerce doları bulan fiyatlar ile el değiştiren benzersiz dijital kedileri  ile kısa bir süre dikkatleri üzerine çekmişti. Yine de, geçmişe bakıldığında, Crypto Kitties, uygulanabilir bir oyundan çok bir kavram kanıtı olmuş gibi görünüyor.

Forte’ye gelince, şirket, Blockchain’ler arasında işlem yapmak için açık kaynak kodlu bir protokol olan Interledger Protokolü ve Codius olarak bilinen akıllı bir sözleşme hizmeti de dâhil olmak üzere, Ripple tarafından geliştirilen teknolojiye güveniyor.

Ripple için, 100 milyon dolarlık kalkınma fonu, Blockchain hizmetlerini temel finansal mesajlaşma yazılımı işinin ötesine genişletme girişimini temsil ediyor. Aynı zamanda, oyun platformları, Interledger Protokolünü entegre etmeye karar verdiğinde, Ripple’ın büyük miktarlarda elinde bulundurduğu tokeni XRP’nin daha geniş çapta benimsenmesine neden olabilir.

Ripple hibe edeceği fonu XRP cinsinden dağıtacak

Ripple’nin geliştirme kolu Xpring’de kıdemli bir yönetici Ethan Beard’e göre Ripple’ın Xpring’i hibeleri oyun geliştiricilere XRP cinsinden dağıtacak. Ancak çoğu alıcının AWS gibi hizmetlerin sadece fiat para birimini kabul etmesinden dolayı ABD dolarına çevireceğini kabul etti.

Hibe dağıtımı açısından Forte ve Ripple, günlük 50.000’den fazla aktif kullanıcısı olan oyun geliştiricileri hedeflediklerini söylüyor. Beard, büyük ve küçük şirketlerin hibe almaya hak kazanabileceğini ve bazı hibelerin milyonlarca dolar değerinde olabileceğini ekledi.

Oyun endüstrisi Ripple için yeni bir sektör olacak

Daha geniş bir ifadeyle, video oyunu geliştiricileri tarafından Blockchain benimsenmesini teşvik etme çabası, teknoloji için üçüncü büyük kullanım durumunu temsil edebilir. Şu an birçok şirket finansal transferler ve tedarik zinciri yönetimi için Blockchain’i deniyor. Ancak çoğu durumda bu kullanımlar henüz test aşamasında.

Yeni fon ayrıca Şubat ayında başlatılan ve mobil oyun platformu Kabam kurucusu tarafından yönetilen Forte’nin profilini de yükseltebilir. Forte kendisini “oyun endüstrisi için Blockchain tabanlı bir platform teknolojisi sağlayıcısı” olarak nitelendiriyor. Diğer yatırımcıları ve danışmanları Coinbase kurucu ortağı Fred Ehrsam, Coinbase CTO Balaji Srinivasan ve Berkeley’in Haas Business School’un eski dekanı Richard Lyons olarak biliniyor.

fortune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin